Vanessa van Basten – Psygnonis

Vanessa Van Basten – Psygnonis
ConSouling Sounds, 2009

Vanessa van Basten, uit Italië. Heeft Marco tijdens zijn AC Milan-periode buitenshuis gescoord waar we niet van weten? Mogelijk, maar daar heeft deze scuderia weinig mee te zien. Dit is een postrockband, een instrumentale. Twee lange nummers op deze EP, twee avonturen.

Dromerig, episch, progressief. Het zijn enkele kenmerken van deze schijf. Met een stevige postrock-sound, de metal-vibe benaderend, grijpt de band direct je aandacht. Heel erg veel reliëf echter, in de shoe/stargaze droomlandschappen. Inderdaad, zowel stevige stukken en dromerigheid komen aan bod. Pianissimo en fortissimo dus. De akoestische passages in de trajecten doen me denken aan P:407, een postrock-versie van Anathema met een mijmerende elektriciteit die in de lucht hangt, magisch, betoverend. Uptempo gaat het richting Opeth, vrij progressief dus. En de overgangen hebben iets weg van het Japanse Mono, getuige de flitsende overgangen, de ingehouden agressie en de dynamiek. Het klinkt als David Lynch.

Alhoewel het niet erg metal is allemaal, verdient deze band zeker zijn plaats op Zware Metalen. Veel dynamiek, veel sfeer, stijl en originaliteit. Prima! De repeatknop is zijn stoflaag kwijt…

Tracklisting:
VVB

  1. Tutto Avanti All’Indietro
  2. Psygnosis

Line-up:

  • Stefano Parodi – Bass
  • Roberto Della Rocca – Drums
  • Morgan Bellini – Guitar, Synthesizer, Sampler

Links: