Vallendusk – Fortress of Primal Grace

Uit Indonesië komen ze, de bandleden van Vallendusk. Het debuutalbum Black Clouds Gathering uit 2013 was een echte topper, vol melodische black met moderne toetsen en een koffer vol Noorse pagangevoelens. Ondertussen passeerde een tweede album en nu is er Fortress of Primal Grace; opnieuw een erg fijn album.


Vallendusk brengt het opnieuw allemaal, van Agalloch tot Windir. Het debuutalbum had een zekere Noorse paganvibe in zich zitten, met uitlopers naar nature/romantic blackmetalbands uit Frankrijk, Duitsland en Amerika. Nu is het iets meer in combinatie met Gothenburg melo-black/death en catchy, up-tempo paganmetalbands uit het Hoge Noorden. Iets minder authentieke/atmosferische black, nu gaat het een stuk meer om folk-/viking metal, die je hoort via Century Media en Nuclear Blast. In dit geval is het Northern Silence Productions, bekend van bands als Caladan Brood, Gallowbraid en Firtan.

Leuke plaat opnieuw, ook al zal hij minder scenepoints scoren. Aan de andere kant is dit dé kans om eindelijk wat bekendheid te sprokkelen, want deze band verdient een stuk meer fans dan het nu heeft. Luistertips: Coronation en het afsluitende The Shield.

Score:

83/100

Label:

Northern Silence Productions, 2018

Tracklisting:

 1. The Presences
 2. In Reverie
 3. Coronation
 4. At the Heart of the Storm
 5. Eon
 6. Higher Ground
 7. The Shield

Line-up:

 • Derick P. – Drums
 • V. Mithos – Gitaren
 • Rizky – Zang
 • Danang S. – Gitaren

Links: