Vader – Future of the Past II – Hell in the East

Vader – Future of the Past II – Hell in the East
Witching Hour Productions, 2015

Twintig jaar geleden bracht de Poolse grootmacht Vader Futures of the Past uit, een coveralbum dat bedoeld was als tribute aan hun grote voorbeelden. Onder meer Slayer, Depeche Mode en Sodom. Eind vorig jaar besloten ze zich opnieuw aan een coveralbum te wagen. Op Future of the Past II – Hell in the East brengt Vader nummers van land- en regiogenoten, met werk van onder meer Poolse en Tsjechische bands die Vader hebben geïnspireerd of gewoon een stevige shout out verdienen.

Verwacht je op Future of the Past II in de eerste plaats aan een Vader dat zich geweldig amuseert met oldschool thrash, heavy en deathmetal, vaak in het Pools of het Tsjechisch. Veel van hun bronnenmateriaal past heel goed bij de klassieke Vader-stijl en het wordt al snel duidelijk dat we hier echt naar bands luisteren die Vader hebben gebracht tot waar de band nu is. Moest dit gewoon het nieuwe album van Peter en de zijnen zijn, het was niet hun beste. Gezien de bedenkelijke kwaliteit van het gemiddelde coveralbum is het resultaat op Hell in the East echter uitstekend.

Steken er om diverse redenen bovenuit: Wyrocznia, vanwege de klassieke heavy metalfeel, Ostatni Diakon vanwege de herkenbare thrashstijl, Ostatni Sakrament, vanwege Vader die grindcore spelen, Sen Schizofrenika vanwege het sterke gitaarwerk en The Beginning of Darkness, omdat het een van de nummers is waar je het klassieke Vader heel duidelijk in kan horen. Niet toevallig werd dit overigens uitgebracht door het Poolse label Witching Hour, het is maar dat je het weet.

Tracklisting:
 Vader - Future of the Past II - Hell in the East

 1. Ostatni diakon (Exorcist cover)
 2. Noc demona (Ghost cover)
 3. Necronomicon (Imperator cover)
 4. Totální destrukce (Krabathor cover)
 5. Sen schizofrenika (Markiz de Sade cover)
 6. The Beginning of Darkness (Merciless Death cover)
 7. Ostatni sakrament (Scarecrow cover)
 8. No Return (Slashing Death cover)
 9. Czas apokalipsy (Slaughter cover)
 10. Necromaniac (Thanatos cover)
 11. Czarny anio? (Thrasher Death cover)
 12. Wyrocznia (Kat cover)

Line-up:

 • James Stewart – drums
 • Spider – gitaar
 • Peter – vocalen, gitaar, bas
 • Hal – bas

Links: