Uprising- Uprising

Er wordt wel gezegd dat imitatie de hoogste vorm van vleierij is. Als dat klopt, dan kan Mgla deze in zijn zak steken. Wat is het geval? Uprising breng met zijn debuutalbum een mooi eerbetoon aan de Poolse band. Uprising is een eenmansproject van een Duitse heer, luisterend naar het initiaal W.

Noem het black, post-black of wat dan ook. Aan denken met een hokjesgeest doe het genre zelf niet. Dit is kwalitatief hoogstaande black metal die je vanwege de duistere sfeer direct bij de strot grijpt. Beklemmend en donker worden de zeven nummers in nog geen veertig minuten opgediend.

De overgangen verlopen, in tegenstelling tot wat genregenoten weleens doen, vrij natuurlijk. De muziek komt daardoor weldoordacht over, zonder gelikt te klinken. W. is daarnaast niet vies van het gebruik van refreinen, zonder dat het gaat vervelen. Het gitaarwerk klinkt lekker gruizig en bevat op gezette tijden voldoende melodie om de aandacht vast te houden, en een goede productie maakt het geheel af.

Uprising werd in 2014 en 2015 opgenomen en zag pas vorig jaar het levenslicht. Een feit waar alle blackmetalfanaten in het algemeen en fans van Mgla in het bijzonder zich gelukkig mee mogen prijzen.

Score:

89/100

Label:

Wolfsgrimm Records, 2016

Tracklisting:

  1. Introduction
  2. Uprise
  3. Thrones To Overthrow
  4. Gather The Dark Spirits
  5. Ravens In Dark Skies
  6. Nihilistic Chants
  7. Behold The Eternity Of Stars

Line-up:

  • W. – Vocalen, gitaar, basgitaar, drums

Links: