Until Rain – Inure

Inure is de derde langspeler van de Griekse band Until Rain. De band speelt goed verzorgde progressieve metal, waarin de leden duidelijk laten horen beïnvloed te zijn door Pain Of Salvation. Niet alleen instrumentaal doet de muziek regelmatig denken aan de Zweedse formatie, ook de zangstem van Cons Marg lijkt in zeker mate op die van Daniël Gildenlöw.

Nu gaat het te ver om Until Rain weg te zetten als PoS-kloon. Op Inure komen ook invloeden uit de neo-progressieve hoek voorbij, tot aan stevige metalcore-achtige passages en zelfs een toefje black metal in het titelnummer. Het maakt dat Inure een afwisselend en plezierig klinkend album is geworden, niet in de laatste plaats door de prima productie, waarvoor Daniel Cardoso verantwoordelijk is.

Hoogtepunten van het album zijn Because Something Might Happen en het dertien minuten durende titelnummer dat de luisteraar langs alle smaken en kleuren leidt die de band te bieden heeft. Dat de band nog erg veel leunt op invloeden van voorbeelden, is een punt van kritiek, maar de composities zitten goed in elkaar en de uitvoering is top. Liefhebbers van progressieve muziek zullen zich hier zeker geen buil aan vallen.

Score:

75/100

Label:

Sensory Records, 2017

Tracklisting:

 1. Progressus in Idem
 2. New World Fiction
 3. Because Something Might
 4. Happen
 5. This Fear
 6. Tearful Farewell
 7. This Solitude
 8. Butterfly Invasion
 9. Broken Wing
 10. Inure

Line-up:

 • Cons Marg – Zang
 • Theodore Amaxopoulos – Gitaar
 • Lef Germenlis – Keyboards, Programming
 • Linus Abrahamson – Bas
 • Matthew Vella – Drums
 • Donna Zed – Achtergrondzang

Links: