Unsafe – Enter Dark Places

Unsafe – Enter Dark Places
Mighty Music, 2015

Nummertje vier voor de Franse band Unsafe. Na Manipulative Progress (2009), Masterpiece of the Absurd (2011) en Evilution (2013) heeft Unsafe nu Enter Dark Places uitgebracht. Vreemd genoeg is deze band nog niet terug te vinden in de rijke analen van Zware Metalen, maar we zijn trots om ook deze death/powermetal-band een plekje op deze pagina’s te kunnen geven.

De mensen die al eerder albums van Unsafe op de kop hebben weten te tikken kan ik alvast melden dat de koers op Enter Dark Places niet drastisch is veranderd. Er is ook geen enkele reden om dat te doen want voor de huidige discografie hoeven deze Fransen zich zeker niet te schamen. Wat deze mensen misschien wel moeten weten is dat de band voor deze plaat een nieuwe drummer, gitarist en bassist heeft ingelijfd.

Wat nieuwe geïnteresseerden misschien nog moeten weten is dat dit een female-fronted gebeuren is. Maar misschien kun je dit maar beter gelijk weer vergeten, want de band profileert zich bijna uitdrukkelijk niet als zodanig. Geen bandfoto’s met de zangeres in een strak latexpakje prominent op de voorgrond en de rest van de band die opgaat in de wazige achtergrond. Laat staan dat het geweten zou kunnen hebben als ik het je hier niet verteld zou hebben. Als je, met uitzondering van Arch Enemy, het label ‘female-fronted’ automatisch met gothic associeert dan kom je bij Unsafe bedrogen uit. Geen loepzuivere toonladdertjes maar een hese, rauwe grauwel wordt door Stéphanie Nolf over de ferme deathbasis uitgeschud.


Laat die gedachte over Assepoesterjurken dus maar gewoon lekker los en geniet gewoon van een degelijke pot Franse deathmetal. Om die gothic-associatie maar gelijk rigoureus de kop in te drukken verwijs ik je graag naar de volgende nummers: Virtual Jail, Intentional Homocide, Stimulate my Mind en The Final Stage. Het laatste weetje van deze review is dat Wasted Years geen cover is.

Tracklisting:

Unsafe 200

 1. Enter Dark Places
 2. Watch Out
 3. The Final Stage
 4. Negativity
 5. Intentional Homicide
 6. A Better World
 7. Virtual Jail
 8. Shores Of Infinity
 9. On The Edge Of a Precipice
 10. Stimulate My Mind
 11. Dark Side
 12. Wasted Years
 13. Half-Wit

Line-up:

 • Stéphanie Nolf – zang
 • Lionel Faucher – gitaar
 • Niko Bona – gitaar
 • Mathieu Giraud – bas
 • Xavier Garrabos – drums

Links: