Unmensch – Scorn

Unmensch, niet Untermensch dus, is een nieuwe Belgische band. Een West-Vlaamse nota bene. De band bestaat uit één bandlid, die zich anoniem houdt. Immortal Frost Productions is opnieuw de verdeler van deze debutant, wat meteen een garantie op kwaliteit verraadt en de wetenschap dat het op zijn minst geen tijdsverlies zal zijn.


Scorn dus, dat begint met Let the World Drown. Let the World Burn is niet meer zo actueel, het water staat ons bijna aan de lippen, Unmensch draagt zijn druppels bij. Razendsnelle Zweedse black met venijnig veel zesde versnellingsmetalen. De namen zijn jullie niet onbekend: Dark Funeral, Setherial, Naglfar, Lord Belial… Tijdens Storm breaks loose hoor ik bijna niets anders dan Dark Funeral, maar echt erg is dat niet. Beter een goeie kopie dan een slecht origineel zullen we maar zeggen. Voor sommigen is zowel een goeie kopie als een slecht origineel geen optie, die mensen slaan Scorn beter over.

Voor wie hartelijk genieten kan van Zweedse meloblack van rond de eeuwwisseling is Scorn een lekkere plaat met een degelijke productie en die uplifting grimmigheid en demonische keyboardklanken, die droog genoeg is voor onmiddellijke inname en dagelijks gebruik. Iets meer eigen extreme excessen en psychische praktijken buiten het christelijke/satanische om zijn welkom voor de toekomst.

Luistertip: toch echt wel Storm breaks loose.

Score:

76/100

Label:

Immortal Frost Productions, 2019

Tracklisting:

  1. Let the World Drown
  2. Dispensable Souls
  3. Conquered by Sin
  4. Storm Breaks Loose
  5. The Path
  6. Wolf
  7. The Abyss
  8. 11:00

Line-up:

  • ZR

Links: