Unison Theory – Arctos

Belezen kerels, deze Italiaanse theoretici van wat een bestandssynchronisatieprogramma blijkt. Ze ontlenen het scenario voor hun debuut aan het boek Ice Hunt van James Rollins en nodigden enkele beroemde collega’s (volk van Fleshgod Apocalypse en Obscura onder meer) uit voor een gastbijdrage. Naar Italiaanse gewoonte presenteren ze dat in een keurig verzorgd artwork, maar laten we toch maar eens onder de ijsberg kijken ook.

Sorry voor de ironische woordkeuze, maar wat daaraan vooral opvalt is de titanische massasound. Zo hoort metal anno 2017 dus te klinken. Zowel de polyritmische riffinslagen als de frivole spijkerloopjes waarmee ze die aan elkaar timmeren staan glashelder in de titaniumsound. Evenals de kwikzilveren melodieuze postthrash en de mastodontgroove van Grendel (nominatie voor riff van het jaar). De drums plaveien de schotsen en reguleren het drifttempo optimaal. Steevast in dienst van de kraterslaande riffs, de overwoekerende technische ijspegels en vriesglanzend soleerwerk.

Lof voor Marco Mastrobuono dus, bassist van Hour Of Penance, huisproducer van Fleshgod Apocalypse en de man achter dit geluid. Laat het wel duidelijk zijn dat ook de muziek gewoon vernuftig gevarieerd en prima uitgewerkt is. Zonder die knalproductie zou dit ook een ijsberg van een debuut zijn, waar je heel veel Titanics mee kan laten zinken.

Score:

83/100

Label:

Time To Kill Records, 2017

Tracklisting:

 1. Deep Eye
 2. Omega
 3. Arrigetch: The Devils Passage
 4. Project Shockwave
 5. Grendel
 6. Level IV
 7. Polar Sentinel
 8. The Price Of Eternity

Line-up:

 • Alexander Startsev – Vocals
 • Omar Mohammed – Gitaar
 • Simone Tempesta – Drums
 • Giulio Rimoli – Basgitaar

Links: