Undecimber – Dead Inside

Undecimber – Dead Inside
Downfall Records, 2013

Nog nooit had ik gehoord van Undecimber uit Zweden. Deze band speelt gothic metal, zoals collega Martijn van den Beukel in 2011 al aanhaalde bij de review van Seven Nights of Sin. De zanger van deze band is het middelpunt van alles, dankzij zijn stemgeluid dat lijkt op een mix tussen Peter Steele en die zanger van The 69 Eyes, wiens naam me ontsnapt is (google maar zelf even).

Dead Inside staat net als zijn voorganger vol met uiterst simpele en doorzichtige nummertjes waarbij het refrein herhaald wordt zoals in ieder radiovriendelijk nummer: veel te veel. Übervoorspelbare gothic “metal” met een licht machinale vibe. Undecimber is zo een typische “metal”band die op een gothic of darkwave festival geprogrammeerd wordt voor de afwisseling en om een breder publiek te trekken, maar zo goed als niets met metal te maken heeft. Die stoere gitaar verandert daar echt niets aan.

Nu moet het natuurlijk lukken dat ik ook wel eens op een Summer Darkness te vinden ben, en dit Undecimber zou even goed in de plaats van een Diary of Dreams kunnen geboekt worden, mocht het iets groter zijn. Echt slecht is het dus niet, het is alleen enorm cliché en kent zo goed als geen meerwaarde. Inwisselbaar is het kernwoord, alleen lekker met een opwindende gothic tussen je armen.

Tracklisting:
Undecimber - DI

 1. Three Pages From Hell
 2. Tears Of The Past
 3. Solitude
 4. Scars Of Pleasure
 5. Fatal Kiss
 6. War Hero
 7. Hell And Back
 8. Wait In The Dark
 9. Dead Angel
 10. Beyond The Grave

Line-up:

 • Snakes – Zang
 • Lash – Gitaar
 • Mizzy – Bas
 • Zombie – Drums

Links: