Ulvegr – The Call Of Glacial Emptiness

Ulvegr – The Call Of Glacial Emptiness
Those Opposed, 2014

Het Oekraïense Ulvegr is geen onbekende. De blackmetal in de stijl van de debuutplaten van Hate Forest en Blood of Kingu die op voorgaande platen werd gebezigd, viel hier niet in dovemansoren. The Call Of Glacial Emptiness is hun derde plaat en meteen ook de derde klapper op rij.

Het noemen van de debuutplaten van Hate Forest en Blood of Kingu zorgt er uiteraard ook voor dat Ulvegr indirect ook schatplichtig is aan oude Immortal en vroege Bathory. The Call Of Glacial Emptiness is dan ook een gemeen schijfje geworden. Snelle, overstuurde blackmetal waarbij het woord uitnodigend niet meteen van toepassing is. Kwaadaardig als een grumpy cat en voorzien van een productie die net een tikje over the top is.

De heidense mystiek waaraan de teksten zijn opgehangen, is niet meteen het meest verrassende concept voor een band uit Oekraïne. Het past natuurlijk wel in het plaatje, net als het gebruik van de moedertaal.

The Call Of Glacial Emptiness is een ijskoude en uiterst agressieve blackmetalplaat waarvan de kwaliteit niet of nauwelijks moet onderdoen voor bovengenoemde bands. Sterker nog, Ulvegr is genoemde bands qua intensiteit en songschrijverij stiekem al voorbijgestoken. Een absolute aanrader.

Tracklisting:Ulvegr - The Call Of Glacial Emptiness

  1. Oskorei
  2. Crystal Tears of Sunrise
  3. Mystery of the Signs
  4. Storm of Ages
  5. With the Heritage of Fallen Forgotten (Ones)
  6. The Cult of Chaotic Spheres
  7. The Call of Glacial Emptiness
  8. The Breath of Dying Star

Line-up:

  • Odalv – Drums
  • Helg – Gitaar & zang

Links: