True North – Take the Hit!

Normaal gesproken doen we bij Zware Metalen niet aan demo’s, maar als het onderwerp een nieuw Nederlands of Vlaams bandje is, strijken we graag met onze hand over het hart. Eigen bands eerst enzo. Niets racistisch aan.

En dus heeft de EP/demo Take the Hit! van het Vlaamse True North enkele rondjes op de redactieburelen gedraaid. Dat was vrij eenvoudig, want het werkje tikt de tien minuten nog niet aan. In vier nummers krijgen we redelijk recht-toe-recht-aan hardcore voorgeschoteld, zoals dat aan de overkant van de oceaan al zo lang wordt gemaakt. In een volledig dichtgetimmerd genre is True North geen seconde origineel, maar lekker klinkt dit plaatje wel. Take the Hit! is rauw, mede door de cleane productie. De drums van Jordy hadden iets vetter mogen klinken, maar tegelijkertijd past het op deze manier prima bij het bandgeluid, dat wel een beetje doet denken aan de eerste platen van Sick of it All.

Hoogtepunt van de vier nummers is I Know Now, waar een lekkere tempowisseling in zit. Het is niet lastig voor te stellen dat dit de nodige levendigheid voor het podium zal veroorzaken, ook als het publiek wordt opgejut door de bijtende zang van Wim. Een leuk bandje dus, dit True North, dat de eerste klap in het prille bestaan al te verwerken heeft gekregen: bassist Thomas heeft de band verlaten. Wegens muzikale meningsverschillen. Dat klinkt al heel professioneel allemaal.

Label:

Eigen beheer, 2016

Tracklisting:

  1. Bend ‘till it Breaks
  2. Bite Me!
  3. I Know Now
  4. Gun in your Mouth

Line-up:

  • Wim – Vocalen
  • Joeri – Gitaar
  • Thomas – Bas
  • Jordy – Drums

Link:

Geef een reactie