Triple 7 – Witness of a dead creation

[b]Triple 7 – Witness of a dead creation[/b]

De muziek omschrijven ze zelf als “Progressive power groove space metal”. Meeste mensen zullen denken wat een lulkoek. Ik weet bijna zeker dat ze het met een sarcastische opzet gedaan hebben om ervoor te zorgen dat ze niet in een hokje gestopt worden.

De demo is erg profesioneel verzorgd en bevat 4 nummers. De productie is van goede kwaliteit en zelfs de website oogt erg proffesioneel. Dit zijn geen amateurs, dat zien we meteen.

[b]Nummers:[/b]
[img]../image/thumbs/triple7.jpg[/img] 1 – Revolutionist
2 – Heaven
3 – Outbreak
4- You betray

Het eerste nummert knalt meteen weg. Niks intro, niks bla bla gewoon gaan met die banaan. Het gitaarwerk is lekker vet, goed verzorgd en proffesioneel. Lekkere riffs met af en toe een paar vieze vette accoordjes, dat mag ik wel.

Drum is strak. Lekkere dubbele bass partijen. Het geluid is wat droog en lijkt wat op het Dream Theater geluid.

De zang is niet zo spannend en mist dynamiek. De zanger zou eigenlijk wat meer moeten expirementeren met stem. Grunten, schreeuwen, gillen of fluisteren. Dit zou de muziek enorm versterken zoals de tweede stem dat hier en daar wel doet op de demo. Doe eens gek de muziek kan het hebben. Het laatste nummer is hier een goed voorbeeld van. Een korte grunt en een gepraat intermezzo. In de rustige stukken voelt de zanger zich beter thuis en klinkt de stem toch wel weer warm. Het rustige tussenstuk van Outbreak is hier heel mooi voorbeeld van.

De nummers zijn zeker niet saai, Heaven’s Gate, het tweede nummer eindigt dan ook met een zeer verassend en muzikaal raar stukje. Erg leuk. Al met al een stevige melodieuze metalband die ons trakteert op beukende riffs afgewisseld met rustigere partijen. Misschien niet al te vernieuwend, maar wel professioneel en zeker de moeite waard.

[url=http://www.triple7.nl]Triple 7 website[/url]