Tribe of Pazuzu – Heretical Uprising

We hebben weer een debuut te pakken van een wel zeer nieuwe band. Blackened deathmetalband Tribe of Pazuzu presenteert de EP Heretical Uprising. De naam zei mij aanvankelijk helemaal niets, maar klonk wel grappig. Het genre wat de heren spelen, is wel een van mijn favorieten. Hopelijk hebben we weer een juweeltje te pakken.

Tribe of Pazuzu is ontstaan in 2018 en maakt nu dus zijn entree in de metalwereld. Toch spreken wij hier niet over jonge broekies die pas net om de hoek komen kijken. Nee nee, juist het tegenovergestelde! Met zanger en bassist Nick Sagias (ex-Pestilence, Soulstorm) gitaristen Randy Harris (ex-Macifecation) en John McEntee (Incantation) en drummer Flo Mounier (Cryptopsy, Vltimas) mogen we toch wel van zwaargewichten spreken.

En of zij zwaargewichten zijn…! De titeltrack raast uit de speakers met een noodvaart en raust door alle barricades heen met bruut geweld. De zang van Nick klinkt verrot lekker, de gitaren gaan op het hoogste tempo tekeer, de gitaarsolo is subliem en Flo bewijst opnieuw dat hij echt een beest is achter het drumstel. De tweede track, Divinity Destroyed, is een belachelijk zwaar mid-tempo nummer met dusdanig pakkende en vernietigende riffs, dat Bloodbath hier nog wel wat van kan leren. En dan heb je de track Blind Disciples Of Poisonous Faiths… Supersnelle basdrum raast uit de speakers, terwijl de gitaren een relatief kalme melodie spelen. Dit is altijd een heerlijk contrast in metal en kan mij zeker goed bekoren. Dit nummer bevat overigens een mega brute blastbeat! Dan volgt alweer het laatste nummer op de plaat. Tja, wat moet ik hier over zeggen? Luister zelf maar:

Man, man, man… Wat een introductie, zeg! Heretical Uprising is wat je noemt een juweeltje van de bovenste plank. Het is echt fantastisch, er ontbreekt niets en is allejezus zwaar en heftig. Ik heb slechts één kritiekpunt en dat is dat de plaat veel te kort duurt! Slechts veertien minuten lang worden mijn oren mishandeld met deze brutal blackened deathmetal en aan het einde van het laatste nummer kan ik alleen maar wensen dat er nog minstens vijf of zes nummers zouden volgen. Wat mij betreft is Tribe of Pazuzu de nieuwe deathmetalsupergroep, eentje die heel gauw aan een album mag werken en op tournee mag gaan.

Voor dit debuut zijn twee woorden die prominent signalen sturen naar mijn prefrontale cortex: holy shit!

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

  1. Heretical Uprising
  2. Divinity Destroyed
  3. Indoctrinated Into Enslavement
  4. Blind Disciples Of Poisonous Faiths
  5. Proliferation Of The Final Plague

Line-up:

  • Nick Sagias – Basgitaar, Zang
  • Randy Harris – Gitaar
  • John McEntee – Gitaar
  • Flo Mounier – Drums

Links: