Treatment – Slavery

Treatment – Slavery
Eigen beheer, 2009

Welke ingrediënten heeft een metalcore band nodig om het pad naar de hoofdpodia op de festivals te maken? We noteren: melodieuze riffs uit de gitaren van een At the Gates, een woedende krijs, aangevuld met cleane meezingrefreintjes en wat catchy songs. En bij dat laatste slaan veel bands de plank mis…

Maar ergens in één of ander Nederlands boerenhol, Enschede genaamd, is er een band opgestaan die het begrepen heeft. Treatment is de naam, en dat de band potentie heeft, is duidelijk geworden na het winnen van diverse prijzen, zoals Oogst van Overijssel en Toy2Masters in Duitsland (!). Het werd dus hoog tijd voor een eerste officiële EP, die op dit moment rondjes draait in de cd-speler van uw reviewer. En overtuigen doet dit schijfje zeker en vast. De band presenteert ons muziek in het straatje van Killswitch Engage, Silent Civilian en het oude Bleed the Sky, in de vorm van verrassende, catchy tracks. Na eerst wat kritisch tegenover de gegeven beschrijving gestaan te hebben, kon ik het na een tijdje niet laten mijn hoofd op en neer te doen bewegen op de sterke riffs en met de vuist in de lucht de teksten mee te zingen/schreeuwen.

Jammer dat dit slechts een EP is, want ik heb het gevoel dat de band op een full-length net nog iets meer tot zijn recht komt. Mijn maag knort, de honger naar meer is opgewekt. Kritische lezers kunnen de band beschouwen als dertien in een dozijn, maar luisteren is de boodschap! Iedere fan van commercieel getinte meezing-metalcore is gewaarschuwd, koesteren deze inheemse handel.

Tracklist:

  Treatment - Slavery frontcover

 1. Down Again
 2. Interlude
 3. Slavery
 4. What I’ve Become
 5. Interlude
 6. Kill

Line-up:

 • Stefan Herbers – gitaar, zang
 • Leon Sweys – gitaar, zang
 • Luuk ter Denge – bas, zang
 • Tiemen Claus – drums

Links: