Trap Them – Blissfucker

Trap Them – Blissfucker
Prosthetic Records, 2014

Het Amerikaanse Trap Them heeft met zijn vorige drie platen al een mooie fanbasis opgebouwd. Met de typerende Zweedse buzzsawgitaren werd er heerlijke grindcore gespeeld die op het internet inmiddels gekscherend onder “Entombedcore” valt, bands als Nails en Black Breath worden ook zo genoemd. Drie jaar na Darker Handcraft is er een vierde plaat met de naam Blissfucker.

Daar waar het eerdere werk van Trap Them als een wervelwind over je heen kwam, is deze nieuwe plaat anders geworden. De blastbeats en d-beats van Brad Fickeisen zijn ineens in de minderheid en de plaat speelt zich vooral op midtempo af, al haalt de band op Habitland en Forming Lining Wide The Walls wel echt even hard uit. Het geluid van Trap Them is veel duisterder geworden met een sludgy toon en zelfs blackmetalinvloeden komen in Sanitations om de hoek kijken. De band heeft na drie platen echt iets neergezet dat meer veelzijdig is, toch kan ik het niet een geweldige plaat noemen. Nergens is het echt slecht, maar Blissfucker laat bij mij helemaal geen indruk achter na flink wat luisterbeurten. Was dat niet juist wat je wél kreeg tijdens het beluisteren van een Trap Them-plaat, een indrukwekkende adrenalinestoot die je bijbleef?

In de trage tracks gebeurt er weinig interessants door vrij normale riffs die niet worden uitgediept en niet meeslepend genoeg zijn, vooral Savage Climbers duurt veel te lang. Hetzelfde geldt voor de drumpartijen die minimaal zijn gehouden en daardoor de muziek weinig kunnen meegeven. Het hoogtepunt van Blissfucker zit hem in Lungrunners met de pakkende Entombed-riffs, sterk gesoleer en lekker pissige vocalen van Ryan John McKenney: zoals we Trap Them al gewend zijn. De nieuwe kanten die de band van zichzelf laat horen, daar zitten spijtig genoeg juist de zwaktes van Blissfucker.

Tracklisting:
Trap Them – Blissfucker

 1. Salted Crypts
 2. Habitland
 3. Gift and Gift Unsteady
 4. Lungrunners
 5. Organic Infernal
 6. Sanitations
 7. Bad Nones
 8. Former Lining Wide the Walls
 9. Savage Climbers
 10. Ransom Risen
 11. Let Fall Each and Every Sedition Symptom

Line-up:

 • Ryan John McKenney – Zang
 • Brian Vincent Izzy – Gitaar
 • Galen Baudhuin – Bas
 • Brad Fickeisen – Drums

Links: