Toxik – Breaking Clas$

Na een tweetal redelijk succesvolle albums (World Circus en Think This), besluit de Amerikaanse band Toxik in 1992 de handdoek in de ring te gooien. Tussen 2007 en 2010 proberen de heren om de band nieuw leven in te blazen, maar zonder succes. Sinds 2013 timmert de band wederom aan de weg, wat geleid heeft to nieuw materiaal in de vorm van de EP Breaking Clas$.

Slechts drie nummers en een totale speeltijd van twaalf minuten, maar je moet iets om als band te laten weten dat je nog leeft. Stand Up is een lekker knallende opener die direct laat horen dat Toxik over een modern geluid beschikt. Lekker agressief klinkend en voorzien van de nodige break-downs en gitaar solo’s, is dit gewoon een prima klinkend thrash-nummer. Eigenlijk kan hetzelfde gezegd worden over Breaking Class, hoewel die een stuk agressiever overkomt. Zelfs het clowneske intermezzo neemt daar niks van af. Als laatste hebben we nog Psypop. Dit nummer voelt vrij progresief aan door de vele tempowisselingen. Bovendien is er iets van de agressie verdwenen uit de muziek. Technisch gezien is dit misschien het beste nummer van de drie, maar zoals wel vaker verlies je daardoor een stuk gevoel, agressie in dit geval.

Al met al is Breaking Clas$ een leuk tussendoortje waarbij je hopen mag dat Toxik dit door kan zetten naar een volledig album. De band toont diversiteit in zijn muziek en weet de thrashliefhebber wat lekker voor te schotelen.

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklist:

  1. Stand Up
  2. Breaking Class
  3. Psyop

Line-Up:

  • Josh Christian – Gitaar
  • Charles Sabin – Zang
  • Jim D’Maria – Drums
  • Shane Boulos – Bas

Links:

Bewaren

Bewaren