Tounfite – Demo 2003

Tounfite – Demo 2003

Eigen Beheer, 2003Zo af en toe heb je het als recensist toch echt wel eens moeilijk om een zinnig woordje over een binnen gekregen promo te schrijven.
Dit is dan ook zeker het geval met Tounfite, waar ik me al bijna zo’n maand niet aan durf te wagen. Maar goed, nu is dat dan toch het geval.
Tounfite is een project van onze mede-nederlander Ruben Winter. Wat je niet zou verwachten als je alle van de marrokaanse landkaart geplukte song titels ziet.
Daarbij komt nog het grappige feit dat deze cd opgenomen is “at the Pakistan Airlines office” te Amsterdam. Dan vraag ik je…KLIMT 1918Ok, maar wat is het dan voor muziek zul je je afvragen waarmee ondergetekende het zo moeilijk heeft? Wel, zelf wil Ruben deze 25 minuten muziek graag speed, noise metal noemen.
Met name bedoeld om metal in een andere vorm te laten horen dan de hedendaagse metal. Zijn ze daarin geslaagd? Een volmondig NEE van mijn kant is helaas mijn antwoord hierop.
Noise noemt Ruben het…. Ik noem het MEUK. Dit is een schijfje die ik het liefst na het aanhoren van de eerste 3 seconden muziek bij al het andere afval van de visafslag wil gooien.
Sjonge jonge zeg, deze muziek raakt kant nog wal, krampachtig geschreeuw, rare breaks, marrokaans gewauwel, goedkope riffs met af en toen (ja hier komt dan misschien wel wat positiefs…)
een aardige drum loop. Sommige riffs in combinatie met de drums kunnen er van mijn part nog wel bij door, maar voor de rest kan ik mij bij het aanhoren van deze trommelvlies heiligschennende muziek de kokhals neigingen niet onderdrukken.
Nee, Ruben, ik heb echt geen idee wat je met deze muziek wilt bereiken, behalve dan je buurman vreselijk te irriteren door het hard opzetten van je eigen demo. Probeer eens wat anders.Op de schaal van 1 tot 10 is dit toch echt een dikke 4, een minus 4 wel te verstaan.
Meer informatie: Tounfite Homepage