Tokyo Motor Fist – Tokyo Motor Fist

Bands van het Frontiers Music label komen niet meer zo vaak voorbij hier op de site. Voornamelijk omdat we beiden een ietwat andere doelgroep proberen aan te spreken. Zo af en toe verschijnt er echter een album waar ik in ieder geval erg nieuwsgierig naar ben. De samenwerking tussen Danger Danger-zanger Ted Poley en Trixter-gitarist Steve Brown onder de naam Tokyo Motor Fist is er zo een. Met Revolution Saints heeft Frontiers Music in het verleden al bewezen dat het in staat is interessante samenwerkingen te kunnen bewerkstelligen.

Tokyo Motor Fist laat een bijna perfecte mix horen van een jaren tachtig, over-de-top band met een modern geluid. Vernieuwend is dit natuurlijk allemaal niet. Dat waren Danger Danger of Trixter al niet en dat hoef je hier dus ook niet te verwachten. Nee, voor de originaliteitsprijs zal deze band niet in aanmerking komen. De teksten over liefde en verdriet hebben we, in andere context, ook al vaker gehoord, dus daar moet de band het ook al niet van hebben.

Wat maakt het dan dat Tokyo Motor Fist hier op Zware Metalen voorbij moet komen? Simpel, dit elftal nummers klinkt stuk voor stuk erg fris en liggen lekker in het gehoor, ondanks (of misschien wel dankzij(!)) dat alles al eerder gedaan is. Ted Poley heeft een stem die lekker in het gehoor ligt en die vandaag de dag nog niets aan kracht lijkt te hebben ingeboet. Steve Brown voegt daar een lekker gelikt gitaargeluid bij terwijl de andere leden een solide basis neerleggen op bas en drums.

“Nou, dat klinkt geweldig, dus dat betekent een perfecte score”. Nou nee, daarvoor staan er op dit debuut iets teveel mid-tempo nummers. Deze band komt het best tot zijn recht in de up-tempo nummers zoals Love Me Insane, niet geheel toevallig het eerste nummer dat is vrijgegeven door de platenmaatschappij. Ik verwachtte wel één of twee langzamere nummers, maar trof er een stuk of vijf aan en dat haalt de angel uit het album. Had ik minder mid-tempo nummers aangetroffen op dit album van Tokyo Motor Fist, dan was de score een stuk hoger uitgevallen. Er blijft echter genoeg te genieten over voor de liefhebber van een portie melodieuze hardrock, en die fans raad ik zeker aan dit album een luisterbeurt te geven.

Score:

85/100

Label:

Frontiers Music, 2017

Tracklist:

 1. Pickin’ Up The Pieces
 2. Love Me Insane
 3. Shameless
 4. Love
 5. Black And Blue
 6. You’re My Revolution
 7. Don’t Let Me Go
 8. Put Me To Shame
 9. Done To Me
 10. Get You Off My Mind
 11. Fallin’ Apart

Line-Up:

 • Ted Poley – Zang
 • Steve Brown – Gitaar
 • Greg Smith – Bas
 • Chuck Burgi – Drums

Links: