To The Rats And Wolves – Enthroned

Bands met lange namen, ik ben er niet zo van. Ik snap ook wel dat de korte, bondige namen op een gegeven moment op zijn en dat het dan over een andere boeg wordt gegooid. Helaas bevindt die boeg zich vaak in het nu- of core-achtige hoekje en dat moet je wel liggen, tenzij je na 1995 geboren bent natuurlijk.

Welnu, ter zake. Het uit Duitsland afkomstige To The Rats And Wolves brengt met Enthroned zijn tweede cd uit. Hierop vinden we dertien nummers (inclusief de bonustracks) met meer variatie dan op het eerste gezicht leek. De band grossiert in moderne metalnummers met een industriële inslag, het titelnummer is daarvan slechts een voorbeeld.

Daarnaast staan er ook een aantal wat rustiger nummers op. Er is goed leentjebuur gespeeld bij Linkin Park en Rammstein. Er wordt niet klakkeloos gekopieerd, maar duidelijk wel in de stijl van genoemde bands gespeeld. Daarbij worden er flink wat electro-invloeden verwerkt en wordt middels nu-metal een brug naar een jonge generatie geslagen. To The Rats And Wolves lijkt bewust te mikken op de jongste generatie en lijkt daar nog in te slagen ook. Energiek klinkt Enthroned in ieder geval wel en vervelen doet het nergens.

Enthroned schuurt af en toe tegen stadionrock aan, in die zin dat de refreinen erg herkenbaar zijn en met gemak door een vol stadion meegebruld kunnen worden. Houd je van Linkin Park, Papa Roach en  Rammstein, dan kun je je hieraan wagen. Zo niet, laten liggen.

Label:

Arising Empire

Tracklisting:to-the-rats-and-wolves-dethroned

 1. Riot
 2. The Game
 3. Starting All Over
 4. Enthroned
 5. Knights Of Decay
 6. Prototype
 7. Anti-heroes
 8. Outbreak
 9. The Abyss
 10. Loved At First Bite
 11. Dressed In Black
 12. Endless Fall (bonustrack)
 13. Devil Without Horns (bonustrack)

Line-up:

 • Dixie Wu – Vocalen
 • Danny Güldener – Gitaar
 • Marc Dobruk – Gitaar
 • Nico Sallach – Gitaar
 • Stanislaw Czywil – Bas
 • Simon Yildrim – Drums

Links:

Score: 77/100