To Live Among Wolves – (Dis)honored

Noem meer dan vijf actieve, echt bekende Nederlandse hardcore punkbands. Behoorlijk lastig toch? De spoeling bij onze zuiderburen is nog wat dikker, maar Nederland kan wel wat nieuw bloed gebruiken. Met To Live Among Wolves krijgt die vraag ook een passend antwoord. Het vijftal uit Goes komt met een tweede EP op de proppen en hoopt op een stevigere voet aan wal. (Dis)honored bevat net als de vorige EP Living.Losing vier nummers.

Opmerkelijk daarbij is vooral de verbeterde geluidskwaliteit ten opzichte van het werk uit 2018. Ook muzikaal heeft To Live Among Wolves voorwaartse stappen gezet. De vier nummers hebben meer “body” en voelen zodoende minder kaal aan. De afwisselende gitaarpartijen en rollende drums maken van A Serpent’s Tale een interessante openingstrack. Yari zorgt met zijn felle screamo zang bovendien voor beladen boodschappen. Het groovy Cursed Embrace slaat eveneens goed aan. Beide tracks hebben wat langer op de tekentafel gelegen en dat is bij vergelijk met de nummers drie en vier (No Shepherd en Prisoner) van deze EP ook hoorbaar. Die twee nummers klinken namelijk consistenter. Het hoge moshgehalte stemt tevreden. De backingvocals in Prisoner verrassen en geven een System Of A Down-achtige vibe aan de vette hardcoresound. Erg gaaf om het contrast tussen beide stemmen te horen.

Vier nummers waar weinig op af te dingen is, gebracht door een tot op het bot gemotiveerde band. To Live Among Wolves mag trots zijn op (Dis)honored. Nieuw talent is altijd welkom en van talent mogen we ook zeker spreken. Via de onderstaande links is het nieuwste werk op te pikken of in zijn geheel te beluisteren.

Label:

Eigen beheer, 2020

Tracklisting:

  1. A Serpent’s Tale
  2. Cursed Embrace
  3. No Shepherd
  4. Prisoner

Line-up:

  • Yari – Zang
  • Laurent – Gitaar
  • Fedde – Gitaar, zang
  • Justin – Bas
  • Omar – Drums

Links: