Tides From Nebula – Earthshine

Tides From Nebula – Earthshine
Mystic Production, 2011

Tides From Nebula is een Poolse instrumentale post-rockband die aan zijn tweede toe is. Ze toerde in het verleden met onder andere This Will Destroy You, Ulver, God Is An Astronaut en vele anderen rond en binnenkort ook met Riverside. Geen kleine namen, en dat heeft zo zijn redenen.

Tides From Nebula is namelijk een toonbeeld van post-rock. Sommige nummers zijn loungy en vrijblijvend relaxerend met weinig dynamiek, andere brengen dan weer intens, uitgestelde climaxen teweeg waar ik steevast een krop in de keel van krijg. Ik blijf het verbazingwekkend vinden hoe instrumentale muziek bij machte is om zoveel emotie los te weken. Behalve bij Mono, Jesu en Year Of No Light slaagde niemand daar voorheen in, nu hoort ook Tides From Nebula in dat rijtje. De postrock die gebracht wordt is nochtans erg clean, niet te uitgesproken op de tremelo gebaseerd en kent ook geen immense omwentelingen, maar toch… De huilende lead op The Fall of Leviathan, de latente spanning op Caravans, het plechtige en profane Siberia… stuk voor stuk indrukwekkende stukken muziek. Dit mag dan wel veraf staan van metal in het algemeen, haast iedere muziekliefhebber heeft hier baat bij.

Tides From Nebula, of hoe men met een dromerige post-rock heel intieme muziek kan maken. Gewoon mooie muziek. Gewoon luisteren. Gewoon doen!

Tracklisting:Tides From Nebula

 1. These Days, Glory Days
 2. The Fall Of Leviathan
 3. Waiting For The World To Turn Back
 4. Caravans
 5. White Gardens
 6. Hypothermia
 7. Siberia
 8. Cemetery Of Frozen Ships

Line-up:

 • Maciej Karbowski – gitaar, synthesizer
 • Tomasz Sto?owski – drums
 • Adam Waleszy?ski – gitaar
 • Przemek W?g?owski – basgitaar

Links: