Thurlm – The Thlurm Must Die & Dungeon Scum

Ja, kom op! Als er staat “Voor fans van Devil Master, Raspberry Bulbs, Rudimentary Penni“, is er dan een excuus om dit album niet te proberen? Ik kon deze verleiding niet weerstaan. De bandnaam Thlurm is niet uit te spreken. Een betekenis heeft het ook al niet. Thlurm is het werk van de Amerikaan Austin Sipes. Het album is verdeeld in twee demo’s: demo een: The Thlurm Must Die en demo twee Dungeon Scum.

Wat je krijgt, is inderdaad gerelateerd aan de genoemde bands. De verwijzingen liggen er dik bovenop. Het punkgehalte ligt zwaar over de misvormde gitaarriffs. Op het album blijft een warme sound klinken die je zou verwachten bij occulte 70’s rock op een zolderkamer. Meneer Sipes heeft een pedalenwinkel waar je ‘u’ tegen zegt. Met het verschil in geluid poetst hij de verder niet al te boeiende liedjes schoon. Het geeft kleur aan de verder vrij grijze massa. De tracks duren allemaal te kort om het plaatje helemaal in te kleuren. Niet dat die kleur sterk overkomt bij deze garage punk. Running in Circles is vermakelijk met wat groove en een aardige melodie. Minder sterk zijn de luide vocalen die weinig toon houden en daardoor schreeuwerig overkomen. Afgezien van Armageddon, waar de zwaar vervormde vocalen beter waren weggelaten. Demo twee klinkt zowaar nog brakker dan het eerste gedeelte. Het is een mix van van alles en nog wat als het maar punky klinkt, of zelfs black metal waar het Feed The Night betreft.

Hoge ogen zal Thlurm niet gooien. De band heeft enige charme door de minimalistische aanpak en de wilde aanbiddingspogingen van een aantal leuke bands. The Thlurm Must Die & Dungeon Scum is een wirwar van muzikale probeersels. Het album begint redelijk, maar al snel is het een verzameling matigheid. Het hele album zit je met een blik op je gezicht die vooral communiceert ‘wat de fuck?’ en ‘komt er nog iets?’. Niks blijft echt hangen en het lijkt vooral een kijkje in het warrige hoofd van de maker van dit werk. Het is de vraag of dit ooit wat zinnigs wordt. Wat dat betreft sluit ik mij aan bij de titel van demo een: The Thlurm Must Die.

Score:

55/100

Label:

Wise Blood Records, 2022

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Running in Circles
 3. Disease
 4. Imaginary Hell
 5. Urge to Kill
 6. In the Corner
 7. Pills
 8. Sacrifice
 9. The Thlurm Must Die
 10. Armageddon
 11. Serpent Master
 12. Redmage
 13. Illusions of Chaos
 14. Human Waste
 15. Feed the Night

Line-up:

 • Austin Sipes – Gitaar, basgitaar, drums, vocalen, synthesizer

Links: