Thunder – Wonderdays

Thunder – Wonderdays
earMUSIC, 2015

Terug van feitelijk nooit weggeweest, Thunder. Album nummer tien, een jaar of zeven na Bang!, dat door collega Peterse niet helemaal omarmd werd. Wonder Days is een stuk beter. Frisser zo je wilt.

Is er dan veel veranderd? Nee helemaal niet! De Britse hardrock met hints naar de bluesy hardrock van bands als Bad Company is nog steeds zo degelijk als een Miele-stofzuiger. Het songmateriaal is echter een stuk sterker dan op de wisselvallige voorganger uit de eerste alinea. Het titelnummer roept een gevoel van nostalgie op. Niet alleen de tekst doet dat, maar de openingsriff doet wel heel sterk denken aan She’s so Fine, één van de prijspakkers van het debuut dat nog steeds een vast plaats op de setlist van de band heeft. The Thing I Want is een lekkere uptempo rocker en The Rain een mijmerend nummer zoals alleen Thunder dat kan maken. The Prophet heeft wel wat weg van Achilles Last Strand van Led Zeppelin. Zo heb ik de band nog niet vaak gehoord. Buiten de mispeer Resurrection Day, valt er weinig aan te merken op Thunder’s nieuwste. Als gezegd, het hiaat waarin geen albums werden opgenomen en slechts sporadisch opgetreden werd heeft de band hoorbaar goed gedaan. I Love The Weekend is een vrolijke uitsmijter van een prima album.

Met Wonder Days, leuke hoes trouwens, bewijzen de Britten nog steeds goed te zijn in wat ze doen. Geen fratsen, wel sterke songs, lekker bluesy gitaarwerk en de heerlijk smeuïge strot van Danny Bowes. Live altijd goed voor een feestje, ga ze zien op de festivals deze zomer. Fans halen de limited edition in huis waar negen live nummers op staan, die overigens net zo min verrassend zijn als album nummer tien.

Tracklisting:
thunder

 1. Wonder Days
 2. The Thing I Want
 3. The Rain
 4. Black Water
 5. The Prophet
 6. Resurrection Day
 7. Chasing Shadows
 8. Broken
 9. When the Music Played
 10. Serpentine
 11. I Love the Weekend

Line-up:

 • Danny Bowes – zang
 • Luke Morley – gitaar
 • Gary ‘Harry’ James – drums
 • Ben Matthews – gitaar, piano, orgel
 • Chris Childs – bas

Links: