Through Your Silence – Whispers To The Void

Through Your Silence – Whispers To The Void
My Kingdom Music, 2008

Als je de promo mag geloven, dan is hier een sensatie in de maak. Alles, gaande van Soilwork, Dark Tranquillity, At The Gates… wordt in de magische mixmachine gemokerd en met een metalen metsellaag omgevormd, middels een moddervette productie, tot een megalomaan fenomeen. De driedelige naam is in ieder geval ‘in’ (alhoewel ik me afvraag hoe, en vooral waarom, je door iemand zijn stilte zou moet gaan).

Gothenburgmetal uit Italië, wat had je gedacht. Prima gitaarwerk, maar ja, Italianen en hoge tonen, dat klikt meestal wel. Excellent bas- en leadgitaarwerk en een dito geluid.
De half hese snater van de zanger is spijtig genoeg van een mindere kwaliteit. Brullen met de pet op! Ook de drums klinken niet hoe het zou kunnen zijn. Slecht gemixt, en wat een klettergeluid! Precies een paar trekvogels die te laat wakker geworden zijn en met een doodsangst uit alle macht op de halfbevroren ruit van een velux staan te rikketikken.
Maar dat hoeft het niet per se het einde te betekenen van dit verhaal. Helaas! Het wordt nog erger. De enerverende songsamenstellingen drijven bijna mij tot wanhoop. Om de haverklap een ander geluid. Hoe kun je nu in één song een rustig stukje van Dark Tranquillity’s Therein fuseren met Soilworkuitbarstingen genre The Pittsburg Syndrome!!! Doe dat niet! Zelfs niet in Italië. En vooral niet als je overgangen vol zitten met doorsnee riffs en doorsnee drumfills.

Voor mijn part had deze cd beter niet uitgebracht kunnen worden. Van buitenaf ziet het er goed uit, de presentatie mag er zijn. Het prentje is af, maar de inhoud is desastreus. Negeren die reutemeteut, of je moet een compleet geschifte Gothenburg-addict zijn.

Tracklist:

Grind Inc. - Sudden State Of Hate

 1. Whispers To The Void
 2. Desire
 3. The Groom
 4. War Children
 5. Failure
 6. Mass Killer
 7. Winter Came
 8. Scarred By Your Hands
 9. My Blood

Line-up:

 • Massimo Raineri – Vocals
 • Marco Tafuri – Guitars
 • Fabio Curci – Guitars
 • Andrea Caruso – Bass
 • Fabio Vignati – Drums

Links: