Throne Of Heresy – Decameron

De Zweedse formatie Throne Of Heresy komt dit jaar met zijn derde full-length album genaamd Decameron. Op dit album neemt de band de geschiedenis van de pest door, van het ontstaan van de ziekte tot de uitbraak in Europa en alle gevolgen van dien.

De in 2009 opgerichte band maakt een brute mix van death en black metal of blackened death metal, als je het zo wil noemen. De heren weten duidelijk hoe je dit goed moet doen,vanaf het eerste nummer gaat de stereo op standje tien. Dit klinkt awesome. Brute gitaren afgewisseld met melodieuze solo’s en een super strakke drum maken dit een beest van een album. Ook wordt er amper gas teruggenomen. Het titelnummer Decameron trapt af met een cleane zang, wat zorgt voor een break in al het geweld. Dit is ook het eerste nummer dat iets langzamer is als de rest. Met de nadruk op iets. Daarna wordt het tempo gewoon weer opgevoerd alsof het niks is. Jammer dat al dit leuks na drie kwartier weer voorbij is.

Het is misschien nog wat vroeg voor de jaarlijstjes maar dit is zeker een plaat die in mijn lijst vrij hoog gaat eindigen. Een aanrader voor fans van zowel Behemoth, Amon Amarth en Rotting Christ.

Score:

90/100

Label:

The Sign, 2018

Tracklist:

1. The Shores of Issyk-Kul
2. Pax Mongolica
3. Siege of Caffa
4. The Plague Ships
5. Decameron
6. Liber Secretorum
7. Järtecken
8. A Silent Vigil
9. Alvastra
10. The Pale Burden

Line-up:

  • Mathias Westman – Drums
  • Lars Björkens – Gitaar
  • Björn Ahlqvist – Bass
  • Thomas Clifford – Zang
  • Tomas Göransson – Gitaar

Links: