Thronar – Promo 2003

Thronar – Promo 2003

Battle Metal! Staat met grote letters op de promo die ik ontving van deze Nederlandse band. Onder de naam Cerberus bracht dit vijfkoppige gezelschap twee demo’s uit, respectievelijk “A journey must begin” en “One man’s fate”. In 2002 veranderde de band z’n naam in Thronar omdat er al verscheidende band rondliepen met de naam Cerberus.

“Thronar speelt battle metal: een mix van majestueuze, bombastische en midtempo blackmetal met heavy metal invloeden” Wil je weten hoe dat klinkt? Mix [b]Bal Sagoth[/b] met [b]Raventhrone[/b] en je hebt de muziek die Thronar ten gehore brengt. Heroïsche verhalen ondersteunt door dito muziek. Grote veldslagen, magische wapens, deze muziek bevat het allemaal.

De Promo is erg goed opgenomen en bevat naast vier nummers ook nog eens de text in een mooi webpage menu. Ook over de muziekanten van Thronar niets dan lof! Hier en daar houden de gitaristen bij een priegel solootje het niet helemaal bij en laat ook de toeseniste hier en daar een steekje vallen, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Het enige wat mij aan de promo niet zo beviel van de (heroïsche) zang in het eerste nummer.

Ik zou de band graag een keer live willen aanschouwen, want de heren en dame staan op het podium in kilt en blauwe war paint en een beetje stoere show zal deze band zeker een meerwaarde geven. Tevens is dit dan ook meteen een mooie gelegenheid om meer materiaal van Thronar te bemachtigen want dit smaakt zeker naar meer!

Thronar klinkt zoals het tweede album van [b]Raventhrone[/b] had moeten klinken en dit is zeker geen negatieve opmerking! Ga zo door en ik hoop dat jullie d.m.v. deze promo snel jullie debuut kunnen uitgeven.

Tracklist promo 2003 :
1. Bonded by the blade part I : Gift from the gods
2. Bonded by the blade part II : Screams of thunder
3. Where sword, axe and bow stride together
4. Crimnor Valora

[img]http://www.zwaremetalen.com/image/./thronarpic.JPG[/img]

Lineup:
Reamon Bloem : guitar, vocals
Otto v. Beusekom : guitar, vocals
Bauke Braun : bass
Nathalia Hoogkamer : strings
Joost Westdijk : drums