Throane – Une Balle Dans Le Pied

Zozo, hier is de nieuwe EP van Throane, één van de geesteskinderen van multi-instrumentalist Dehn Sora. Hij heeft ervoor gekozen één enkel nummer op deze EP te plaatsen. Een nummer dat in zijn duurtijd net niet het kwartier haalt. De vorige langspeler Plus Une Main À Mordre dateert al weer uit 2017 en kreeg een erg hoge score van redacteur Bart, en terecht. Deze Franse band blijkt ook wat linken te hebben met het grote Amenra. De titel van deze EP, een kogel in je eigen voet schieten, is natuurlijk het uiterste voorbeeld van jezelf de das omdoen en een thematiek die perfect aansluit bij de muziek. Volgens Dehn Sora is dit Une Balle Dans Le Pied één geheel geworden, in zijn ogen niet zozeer één nummer maar een samensmelting van twee.

Ook hier op deze EP ontdekken we dezelfde ingrediënten als op voorgaande platen. Het is nog altijd een claustrofobische mengeling van dissonante gitaren, iele scherpe geluiden, hoekige drumpartijen en door merg en been snijdende vocalen. De snelheid ligt bij momenten hoog, maar veelal wordt de zwarte soep zachtjes op temperatuur geroerd. Alsof er op elk moment een obscure gast zal komen aanschuiven aan de avonddis. De stoel waarop deze of gene gast zou moeten plaatsnemen is voorzien van een eigen doordringende geur en plakkerige verflaag.


Je hoort heel wat bezwerende en beangstigende thema’s die gebonden zijn door een intens duistere sfeer die bij momenten zo beklijvend is, dat het enige moeite kost om het van je af te wrijven.

Sterke nieuwe release van meneer Sora, die ook opnieuw zijn zus heeft gevraagd voor de cover. Ditmaal pulkt ze de droge velletjes van de voeten na een dag zeer hard en intens werken als verpleegkundige. Petje af.

Label:

Debemur Morti Productions, 2020

Tracklisting:

  1. Une Balle Dans Le Pied

Line-up:

  • Dehn Sora – Zang, alle instrumenten

Links: