Three Seasons – Understand The World

Three Seasons – Understand The World
Transubstans Records, 2012

Verdraaid, wat komen er de laatste tijd lekkere zaken binnen bij Transubstans Records. Vorige maand was er het adembenemende Salma Gandhi en nu stormt Three Seasons de deur plat. Vermoedelijk is deze band Spaans, want op de behoorlijk uitgebreide Facebook en persoonlijke site van de band staat alles behalve hoe ze heten en van waar ze komen. Maakt niet uit, dit blaast je van je stoel, tenminste als je een beetje een warm gevoel krijgt van jaren ’70 psychedelisch spul van het hoogste niveau met wat briljante akoestiek erbij.

Het gebeurt niet veel, maar soms kloppen promo-afffiches echt zo goed dat je bijna niets meer toe te voegen hebt. Three Seasons brengt een adembenemend en stomend ’70 complex dat op synth wat van The Doors heeft, maar waar de gitaren op heel wat songs behoorlijk in de lijn van Jimi Hendrix vallen, zowel qua blues-sound als op technisch vlak. Daarnaast krijgt je songs die gewoon op en top verfijnd zijn en met zwoele synthpartijen tot op het bot gaan. De grote favorieten Understand The World en Maria voelen op die manier behoorlijk Deep Purple aan, maar dan met nog wat Spaanse verfijning mee in het geheel verwerkt. Op andere momenten schakelt de band dan weer over naar stijlvolle rock die met zwier geplaatst wordt en gewoon vintage in hart en nieren is. Heerlijk hoe deze muzikanten mekaar ook aanvullen en elk zijn eigen kant op gaat op de nostalgische wijze.

Net als bij Salma Gandhi is dit verplicht voer voor alle liefhebbers van het psychedelische genre dat behoorlijk durft te overlappen en vintage roots heeft. Waar die andere topper het meer met jazz en rariteiten brengt, doet Three Seasons het met 70’s rock en blues van het hoogste niveau. Understand The World, haal hem in huis!

Tracklisting:

Three Seasons - Understand The World

  1. Set In Stone
  2. Searching
  3. Far As Far Can Be
  4. Ain’t Got Time
  5. Understand The World
  6. I Would Be Glad
  7. Maria
  8. Can’t Let Go

Line-up:

  • Onbekend

Links: