Deficiency – The Dawn of Consciousness

De laatste weken hebben we de Franse band Deficiency vooral leren kennen door zijn videoclips. Nu kregen we ook de fraaie digi in handen via het Franse Apathia Records. Dit is het derde album van de Franse melothrashers, die ook ik voor het eerst leerde kennen dankzij de clips van de nummers Newborn’s Awakening en Uncharted Waters.

Het fijne aan deze band is dat het profiteert van een moderne, uiterst strakke NWOAHM-sound entoch lekker thrash blijft spelen. Het is dan wel opgefokte thrash, met de nodige melodie (duelletjes en solo’s ontbreken niet) en aardig wat grooves, maar het beukt langdurig door op ouderwetse (Death Angel) thrashtempo’s. Net lang genoeg om de cleane (nu metalachtige Darkane) zang tussendoor er voor lief bij te nemen. De nummers zijn ook allesbehalve wegwerpmetal, zo duurt ieder nummer meer dan vijf minuten, zit er telkens wel een instrumentale passage in die de spanning en sfeer beïnvloedt en zijn de nummers onderling niet inwisselbaar. Het helpt zoals gezegd wel als je houdt van Amerikaanse thrash/NWOAHM.

Conclusie: dit Deficiency brengt een moderne, strakke, melodische en vrij opgefokte versie van oldschool Death Angel-thrash en doet dat op een behoorlijk geslaagde wijze. Hier is heel weinig mis mee, meer zelfs, dit is prima. Persoonlijke favoriet: Face the World We Experience (lekker gitaarwerk, fijne bassolo, aanstekelijke versnellingen).

Score: 79/100

Label:

Apathia Records, 2017

Tracklisting:

 1. Newborn’s Awakening
 2. Uncharted Waters
 3. Another Fail to Come
 4. From a Less to a Greater Perfection
 5. The Upriser
 6. Face the World We Experience
 7. Nausera
 8. And Now Where Else to Go
 9. Post Knowledge Day
 10. Fearless Hope

 Line-up:

 • Laurent Gisonna – Zang, Gitaar
 • Vianney Habert – Bas
 • Jérôme Meichelbeck – Gitaar
 • Thomas Das Neves – Drums

Links: 

Geef een reactie