This Ending – Garden of Death

Ja, dat is toch ook alweer zeven jaar geleden dat we iets hoorden van This Ending. Eindelijk nieuws van de band die vooral bekend werd als de doorstart van A Canorous Quintet. En A Canorous Quintet? Die werd vooral bekend omdat het altijd vooraan stond in de alfabetisch geordende cd-kast. Toch? Nou ja, het stond er toch maar en bij velen nog steeds. En This Ending? Nja, onzeker.

 

thisending2016_300dpi_2-768x512

 

Garden of Death zal in ieder geval eerder een “ja” dan “neen” zijn met betrekking toch een verblijfsvergunning in de kast. Ondanks een matige blikken drumklank, ondanks (of dankzij?) een gedateerde sound en ondanks inwisselbare nummers. Waarom dan wél? Wel, net omdat het zo authentiek jaren negentig klinkt! Dit Garden of Death klinkt als een heel erg geslaagde plaat die zomaar tussen het betere werk van In Thy Dreams, Sins Of Omission, Ebony Tears, Taetre, Withering Surface en zelfs Impious zou kunnen gaan staan. Bands die At The Gates nooit benaderd hebben, maar toch kleine krasjes op mijn Zweedse ziel achterlieten. Ik word er zowaar al nostalgisch van. Doodse thrash met een zweem van black, maar vooral heel veel Zweedse melodie en verheven hooks die genreoverstijgend lekker weerklinken, zelfs doorheen de “achterhaalde” dubbele bas-agressie en verouderde evilness. Kan me allemaal geen bal schelen, dit is – ik herhaal – authentieke Scandinavische death/thrash die ook dik tien jaar geleden een dikke vette bullseye zou opgeleverd hebben.

Namedropping, check. Cliché woordgebruik, check. Youtube stream, nope. Zoek het zelf even uit. Ik ben je vader niet. Je kunt het.

 

Label:563886

Apostasy Records, 2016

Tracklisting:   

 1. Torrent of Souls
 2.     Blackened Shrine
 3.     Boundaries of Hell
 4.     Dark Samaritan
 5.     Garden of Death
 6.     Victims
 7.     World of Nightmares
 8.     Chaos Within
 9.     Vultures
 10.     Our Creation
 11.     Army of (N)one
 12.     No More Silence

Line-up:   

 • Linus Pettersson – Bas
 • Fredrik Andersson – Drums
 • Linus Nirbrant – Gitaar, Keel
 • Mårten Hansen – Keel

Links:

Score: 80/100