The Warriors – See How You Are

The Warriors – See How You Are
Victory Records, 2011

Stiekem loopt The Warriors alweer een tijdje mee. Het debuut War Is Hell verscheen al in 2003 en de band is regelmatig in onze contreien te zien als onderdeel van grote packages. Een echt grote doorbraak heeft de band nog niet gehad, hoewel de promosheet van het label bepaald geen slechte verkoopcijfers laat zien. De band maakt een behoorlijk melodieuze vorm van metalcore/hardcore, gemengd met een flinke dosis rock.

See How You Are gaat verder waar voorganger Genuine Sense Of Outrage ophield. Er is nog iets meer melodie aan de sound toegevoegd, waardoor de songs makkelijker blijven hangen. Geen slechte zet, gezien er op het vorige album best leuke nummers stonden, die echter weinig opvallend waren. Dat is nu anders. Bijna iedere song is zo catchy als wat en ieder ruw randje is er in de mix afgeschaafd. Zelfs de breakdowns komen niet erg hard aan. Paradoxaal genoeg werkt deze formule uitstekend: See How You Are luistert lekker weg en is zo licht verteerbaar als een sneetje witbrood. Na drie keer draaien ken je het album uit je hoofd en de fans zullen live alles moeiteloos mee kunnen brullen. De keerzijde is dat de plaat ook de diepgang van een sneetje wit heeft: lekker op z’n tijd, maar als je echt goed wilt eten haal je toch eerder volkorenbrood uit het schap. Echt spannende songs staan er niet op, echt briljante riffs ontbreken, en op vernieuwingsdrang valt het vijftal niet te betrappen.

The Warriors geven niettemin een eigen, haast poppy draai aan het metalcore genre, en ben je fan van de band, dan kun je dit album zeker blind aanschaffen. Maar als ik van de gelegenheid gebruik mag maken om een tip te geven: spoor No Warning’s Suffer, Survive op. Zeven jaar na dato nog altijd het voorbeeld van hoe moderne hardcore en poppy melodieën écht goed gemengd worden.

Tracklisting:

the warriors - see how you are

 1. See How You Are
 2. The War Unseen
 3. Pit Of Shame
 4. Seize The Fire
 5. Where I Stand
 6. Mental Chains
 7. Subirse El Muerto
 8. Here We Go Again
 9. The Enforcer
 10. Panic
 11. Along The Way

Line-up:

 • Marshall Lichtenwaldt – zang
 • Charlie Alvarez – gitaar
 • Javier Zarate – gitaar
 • Joe Martin – bas
 • Kyle Garcia – drums

Links: