The Void – Vision Of The Truth

The Void – Vision Of The Truth
My Kingdom Music, 2008

My Kingdom Music, ik heb er een haat-liefdeverhouding mee. Prima bands, maar ze maken de job van reviewer zowat overbodig. Het lijkt wel alsof ze op hun promosheets de missie en visie van een band weet neer te zetten (behalve Through Your Silence dan). Zo ook bij The Void. Hun vorige album heb ik nooit gehoord, maar het schijnt op dezelfde leest geschoeid te zijn. Donkere doom gothic, uit Italië. Slechte ervaringen met spaghettibands hebben er in het verleden voor gezorgd dat mijn voortplantingsorganen haast implodeerden, hopelijk deze keer niet.

Na het beluisteren van dit album staat er een positief veraste blik op mijn gezicht. De dreigende en orchestrale tonen waarmee het album doordenkt is, zijn zeer sfeerrijk. Schrikwekkend gegriezel en theatrale uitlatingen op een bedje van donkere metal. Geen geneuzel hier, dit is kunstzinnig zonder overdrijven. Notre Dame zonder poging tot humor, een variatie op Moonspell’s Irreligious en het eigenzinnige van Disillusion‘s laatste schijf. Heel veel doom hoor ik hier niet in, maar ik kan wel de verwijzing naar Nick Cave begrijpen. Vooral op zang hoor je de treurige, melancholische en soms verontrustende demonen naar buiten komen.

Deze schijf valt dus goed mee. Geïnteresseerden richten zich tot de MijnRuimte of reppen zich in volle zombiesnelheid naar de platenzaak. Laat jullie vervullen door de leegte van The Void, en we zien elkaar terug op de afdeling Theatrale Persoonlijkheid van het Universitair Ziekenhuis ergens te lande.

Tracklist:
void

 1. Light
 2. Macha
 3. Vision Of The Truth
 4. Hope
 5. I Need Light
 6. Sad Moon
 7. Beauty
 8. Fearless Gladiator
 9. Step Into Nowhere

Line-up:

 • Demon – vocals, guitar, keyboards
 • Dimash – drums
 • Barniak – bass
 • Eddy – guitar

Links: