The Vision Bleak – Carpathia: A Dramatic Poem

The Vision Bleak – Carpathia: A Dramatic Poem

(Prophecy Productions 2005)

Modder modder modder modder vet knalt deze plaat hier nu door mijn huiskamer. Heilige Huisjes, wat een strakke vet geproduceerde knaller van een plaat. The Vision Bleak, dames en heren gaat groot worden, heel heel heel erg groot. Let op mijn woorden.
gelooft u dit niet? Luister dan maar eens naar hun 2e album carpathia: A Dramatic Poem want al je stoppen zullen thuis doorslaan omdat je stereo harder wil dan het hoogste volume niveau. Echt waar.

The Vision Bleak - Carpathia

Sjonge jonge zeg wat een plaat. Was u al overdondert door het debuut Deathsip Has A New Captain dan zal u nu verstomt staan vanwege het feit dat het dus allemaal nog beter kan, nog vetter, nog obscuurder, nog duisterder. na een onheilspellend intro knalt de horror metal uit mijn speakers. Hoe bedenk je het. verzin een moddervette riff, laat deze gewoon doorstampen, gooi er een dracula achtige stem overheen, schitterende orkestraties een uitgekiend keyboard er boven op en een melodieus sausje erover
en je hebt metal van de bovenste plank. Dit kan niemand niet goed vinden, dat kan niet! Daar waar de voorganger wat rustiger was laat The Vision Bleak hier een aggressiever gezicht zien. Zelfs duikt er af en toe een sporadische grunt op.

The Vision Bleak in koets

De heren Ulf Theodor Schwadorf en Allen B. Konstanz laten er geen gras over groeien. Het ene na het andere dikke nummer rolt voort om je mee te slepen in een horror verhaal dat zich afspeelt in de sinistere streek van de Karpaten. Heel af en toe moet ik toe geven dat ik een beetje Moonspell terug hoor in de muziek. Niet de Moonspell van nu maar ten tijde van Wolfheart en Irrelgious, zeker het nummer “Carpathia” lijkt daarop. Dit alleen maar om een vergelijking aan te gaan voor mensen die nog niet bekend zijn met The Vision Bleak.

Ook komen er vrouwenvocalen in voor die er zeker mogen wezen en bijdragen aan de zieke ijzige sfeer. Dit album ademt werkelijk Bram Stokers Dracula uit, een film die ik toevallig gister weer eens gezien heb. Een eenzame kerkklok luidt tussen de moddervette riffs door. Duister koorwerk op het nummer “Kutulu!” doet heel misschien Therionnesque aan en geven dit nummer een hypnotiserende werking mee. Melodieus schouwspel “The Curse Of Arabia” is werkelijk een pareltje. Wonderlijk gitaarwerk geeft dit nummer het zetje in de rug naar, voor mij, het beste nummer van deze schijf, alhoewel afsluiter “The Charm Is Done” ook dicht bij die kwalificatie terecht komt.

De riffs op deze schijf zijn werkelijk fantastisch. uber modder vet. Dat maakt deze plaat ultra heavy en duister. Alleen de afsluitende riff al…. mijn god, wat gaaf! De weg naar de Karpaten wordt voor u opengesteld op 29 augustus van dit jaar. Stap in die koets en sla die weg in en griezel mee! Wat een pracht schijf. Deze komt heel heel heel hoog op mijn jaarlijstje te staan.

Tracklist:

  1. The Drama Of The Wicked
  2. Secrecies In Darkness
  3. Carpathia
  4. Dreams In The Witch-house
  5. Sister Najade (The Tarn By The Firs)
  6. The Curse Of Arabia
  7. Kutulu!
  8. The Charm Is Done

Line Up:

  • Ulf Theodor Schwadorf – guitars, bass, keyboards
  • Allen B. Konstanz – voices, drums, keyboards

Links: