The Straddlerz – The Straddlerz

Als je erover nadenkt is het maar goed dat veel muziek geen Nederlandse naam en teksten heeft. Hoe zou je anders een band genaamd ‘De Schrijlingse Zitterz‘ met het album ‘De Schrijlingse Zitterz‘ serieus moeten nemen? Qua muziek maakt het gezelschap vieze steen en rol.

Het was desondanks een vrij aangename verrassing. The Straddlerz brengt dit debuut in eigen beheer uit, maar de mix en productie zijn ‘op punt’. Vuige rock ‘n roll dus, met een mevrouw die de vocalen verzorgt. Stel u niet al teveel heftige zaken voor. Dit klinkt als Anouk of Joan Jett in een achtbaan, heftiger wordt het niet.

De drums wekken weinig interesse op, het is gewoon standaard patroontjes rammen. De gitarist bezit een flinke mate van creativiteit en houdt ervan om de songs vol punky en glammy licks te gooien. De zangeres heeft een licht rauw randje. Ze kan zeker zingen, maar er zit toch iets amateuristisch, iets charmant onstuimigs in. Ondanks deze aanpak blijft het toch wat aan de brave kant hangen. De reden hiervoor zijn de wel erg ferme refreintjes waarin de zangeres vooral op hele noten poppy en hitgevoelige termen als ‘changes’ ‘tonight’ en ‘insane’ aanhoudt. Het werkt op zijn eigen manier, maar het werkt minder als je van vieze rock ‘n roll houdt. De gitaren willen glam metal spelen, de drums willen punk/rock ‘n roll, en de zangeres wil poprock maken. Zo klinkt het althans.

Liefhebbers van makkelijk in het gehoor liggende hitgevoelige rock ‘n roll kunnen hier vast dingen mee. Pluspunt is de prima productie voor een in eigen beheer uitgebrachte schijf. Voor een debuut lang niet slecht, maar het moet je net pakken. Het gebrek aan pakkendheid en memorabiliteit is wel het nadeel van deze release. The Straddlerz overslaan is geen schande. Een dubbeltje, een dozijn. Luistertip: Geen Veranderingen

Score:

60/100

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

 1.  No Changes
 2. Streets of Love
 3. Addiction
 4. Circle of Insanity
 5. Open Your Eyes
 6. Don’t Go Away
 7. I’m Alive
 8. Without You
 9. Junkie Bastards

Line-up:

 • Linda Filippin – Vocalen
 • Michael Reynal – Gitaar

Link: