The Scarlet Claw – Black Orchard

The Scarlet Claw – Black Orchard
Eigen Beheer, 2011

De echte kenners van het Ne’erlandschen underground-werk zullen enkele leden van dit The Scarlet Claw kennen. Daarom worden kenners dan ook ‘kenners’ genoemd. Deze jonge metalband bevat leden van Devious, Gilo en Iniuria. Zelfs de drummer van Altar 2.0 speelt hierin. Met Black Orchard presenteren ze hun eerste werk als collectief.

Zelfs citeert het vijftal namen als Job for a Cowboy, The Black Dahlia Murder, At the Gates en In Flames als inspiratiebronnen. Maar, ik citeer even de biografie, de band heeft duidelijk een uniek en eigen geluid. Uiteraard. Die eerste twee namen zijn in ieder geval al raak. Ik gooi er zelf nog Rose Funeral bij. Al vanaf de eerste muzieknoten is het duidelijk dat we met een brok moderne death metal met lichte deathcore-invloeden te maken hebben. The Scarlet Claw vindt een goed evenwicht tussen melodie en brutaliteit, met beetje good ol’ Zweedse agressie.

Dat ‘unieke en eigen geluid’ mis ik nog wel. The Scarlet Claw profileert zich als een band die in de lokale kroeg stevig kont zal schoppen. De nummers hebben duidelijk een kop, een staart en kloten, waardoor Black Orchard niet trommelvliesbedreigend is (als in: zo slecht dat je die vliezen zelf uit je oren mikt). Echt origineel is het echter ook niet. Maar een recensie van deze plaat mag absoluut niet met een slechte noot eindigen, ook deze niet. Walnoot.

Tracklisting:

  thescarletclaw - BO

 1. Black Orchard
 2. Epidemic
 3. The Killing Fields
 4. March of the Worthless

Line-up:

 • Mike Cress – vocalen
 • Niels Vissia – gitaar
 • Mark Overmaat – gitaar, vocalen
 • Tim Bremer – bas
 • Frank Schilperoort – drums

Links: