The Sarcophagus – Beyond This World’s Illusion

Het Turkse blackmetalgezelschap The Sarcopfagus brengt na acht jaar een tweede full-lenght uit, genaamd Beyond This World’s Illusion. Was op het eerste album van de heren nog Niklas Kvarforth uit Shining achter de microfoon te horen, hebben ze voor deze plaat een nieuwe zanger, genaamd Mørkbeast, uit het Russische Todestriebe. 

Beyond This World’s Illusion begint direct goed. Zodra je op play drukt, krijg je direct een walm van gitaargeweld over je heen. Zanger Mørkbeast weet zijn stem prima te plaatsen in dit melodische spel van de de band. Het riffwerk klinkt allemaal prima uitgewerkt en samen met de ruime hoeveelheid aan blastbeats is het geheel helemaal af. De plaat klinkt zoals een blackmetalplaat zou moeten klinken: duister en kwaad.

Wat de heren in de afgelopen acht jaar hebben gedaan, weet ik niet, maar muzikaal is de band zeker gegroeid. De nummers luisteren prima weg en hebben ondanks dat er niet een moment rust in zit een fijn headbanggehalte. Dit klinkt zeker naar meer, nu maar hopen dat het niet weer acht jaar duurt voordat er een nieuw album op tafel ligt.

Score:

88/100

Label:

Satanath Records, 2017

Tracklist:

 1. Reign Of Chaos
 2. Ain Sof
 3. Dymadiel
 4. The Profanity Rites
 5. Sapremia Of Earthly Creatures
 6. Triumphant Divine Terror
 7. Armoured Death
 8. Flaming Key To Divine Wisdom
 9. Apocalyptic Beast

Line-up:

 • Mørkbeast – Zang
 • Burak Sümer – Gitaar
 • Ozan Yıldırım – Bas
 • Oktay Fıstık – Drums (Sessie)

Links: