The Prisoner – Life Of The Mind

Deel twee van de gevangene en diens overactieve denkwereld in de cel. Waar de Parijzenaren op hun debuut vooral focusten op het fysieke aspect van het gevangenschap, sturen ze het verhaal en de sfeer deze keer de geestelijke richting uit. Als dat maar goed afloopt!

Er is een stramien te herkennen in de nummers. Doorgaans beginnen ze met slaapverwekkende instrumentale uitgalmdoom. Soms met een dissonante akkoord, dan weer een verzengende achtergalm. Gaan ze minutenlang mee door om dan om te slaan in zinsverbijsterende black metal met gekweld gekrijs.  Daaraan valt meteen de atypische distortion op. Waar die bij de meeste genregenoten niet schel en scherp genoeg kan zijn, draperen de Fransen hem wat meer. Zelfs de blastbeats ritselen precies onder een soort fluwelen deken.

Een deken waarin de progressieve black zich druk in allerlei plooien wikkelt. Indringende snaarwichelarij, spitsvondige melodieuze patronen en schemerige intimiteit zoeken zowel de gekwelde als  de introspectieve kant van de ziel op. Ritmisch en disritmisch. De aandachtige luisteraar ontwaart zelfs een heel subtiel orgeltje.

Met dat progressieve schimmenspel van innerlijke emoties houden ze de aandacht vast. Alleen rekken ze de nummers nodeloos lang uit. Zeker de doompassages kan je allemaal halveren, zonder dat ze hun rol als contrast voor de getormenteerde sneren verliezen. Acht, laten we hen daar niet voor opsluiten.

Score: 78/100

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklisting:

 1. Awake
 2. Emptied
 3. Battling Ego
 4. Still Here
 5. O Vengeance
 6. Life Of The Mind
 7. From The Void To The Void
 8. Acte Final
 9. Another Road To Nothingness
 10. And So Be It

Line-up:

 • Joris B. – ?
 • Guillaume B. – ?
 • Riad H. – ?
 • Clément H. – ?

Links: