The Price – Second Chance to Rise

Marco Barusso (Heavy Metal Kids, Cayne) heeft een project genaamd The Price. Hoe dit de Second Chance to Rise is mag Joost weten, want dit is een debuutalbum. Buiten Italië is dit album niet echt opgepikt door de metalmedia. Marco Barusso kennen we vooral als producer van onder meer Coldplay, Lacuna Coil en Eros Ramazotti, om maar een paar grote namen te noemen. Op dit album werkt hij samen met een aantal Italiaanse artiesten. Tiziano Spigno, zanger van thrashmetalband Extrema verzorgt het artwork.

Zware Metalen? Nee, dat valt allemaal wel mee. The Price maakt donkere, melancholische rock, maar wel met een vrij zwaar metalrandje. Ryan Blake Folden van Lacuna Coil beroert de drums op On The Edge of Madness (wat een talent heeft die man!). Het album is geluidstechnisch wat overgeproduceerd à la een symfonische metal/rock band. Het is duidelijk dat Marco Barusso zijn vak als producer verstaat. In deze puzzel liggen alle stukjes keurig op hun plek. Hieronder vind je de video van Stormy Weather, die opnieuw geupload moest worden. Een heuse (vrouwen)tepel was er te zien, en dat mag natuurlijk niet van Youtube. We’re all living in Amerika… The Price heeft tot dusver een aantal video’s gepubliceerd die een deel van een overkoepelend verhaal vertellen. De verschillende video’s zullen, op het moment dat de zakken van de heer Barusso gevuld zijn met voldoende dukaten, uitgebracht worden als een volledige film.

My Escape verdient aandacht, want hier is de hook erg sterk. De intro met het thema maakt de luisteraar nieuwsgierig. Het couplet is rustig, vervolgens wordt met een pre-refrein een mooie opbouw gemaakt die het energieke refrein er goed uit laat komen. De knetterende rock en de bezielde vocalen maken dit nummer het beste van de plaat. Na het krachtige refrein wordt een korte pauze genomen om een couplet terug te laten beginnen, precies op het moment dat je daar weer klaar voor bent. Een lang verhaal om te zeggen: puike songwriting. Catchy muziek die zwaar genoeg is om een breed publiek aan te spreken, het doet mij denken aan Alter Bridge of een melodieuze variant van The Sisters of Mercy.

Daarmee is het meeste wel gezegd, maar omdat het zo prettig luistert zal ik er nog een nummer uitpikken; On the Edge of Madness volgt wederom een standaard lay-out, die duidelijk uitgedacht is. Ook nu is de muzikale inkleding melancholisch met een gothic randje. De riffs zijn sterk en origineel, en Ryan Blake Folden legt een gerichte zwaarheid in de nummers. De vocalen bepalen op een koude, en gelaten wijze de sfeer. Enrico Ruggeri heeft een licht Italiaans accent, maar niet erg opvallend, dus dat is hem vergeven. De cover van HIM (Strange World) is mooi uitgevoerd, en kan zich meten met het origineel.

Een sterk album dat je zeker eens moet luisteren wanneer je van wat zwaardere rock houdt. Toegankelijke muziek, die zeer professioneel is uitgevoerd en geproduceerd. Het mag alleen nog een tandje avontuurlijker, met wat minder opvulling tussen de goede nummers. De pareltjes zijn: Tears Roll Down, My Escape, On The Edge Of Madness, Stormy Weather

Score:

81/100

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

 1. Tears Roll Down
 2. MG of Stone
 3. My escape
 4. Enemy
 5. Take Back Our Life
 6. Free From Yesterday
 7. Lilith
 8. Stormy Weather
 9. On The Edge Of Madness
 10. C.P.
 11. Under My Skin
 12. Strange World

Line-Up:

 • Guido Carli – Drums
 • Axel Capurro – Vocalen, gitaar
 • Claudio Sannoner – Basgitaar
 • Marco Barusso – Vocalen, gitaar

Links: