The Ossuary – Post Mortem Blues

Veel muzikanten kunnen hun ei niet kwijt in slechts één band. Dat is ook met het in 2014 opgerichte, Italiaanse The Ossuary het geval, want op zanger Stefano na, spelen de andere drie bandleden ook nog in de technische deathmetalband Natron. Dit is echter volledig andere koek, een koek die zich niet zo makkelijk laat omschrijven, maar er desondanks toch zeker wel ingaat.

Om onbekende reden profileren steeds meer bands zich in de doomhoek, zo ook The Ossuary. Na het meermaals beluisteren van dit debuutalbum blijkt dat dit ook in dit geval met een flinke korrel zout genomen moet worden. Zo hier en daar een openingsriff bij bijvoorbeeld Black Curse en The Great Beyond, waarbij Black Sabbath ten tijde van Tony Martin model heeft gestaan, is daarvoor toch echt niet voldoende. Er zijn nog wel meer invloeden aan te wijzen, zo lijkt het begin van Witch Fire toch verdacht veel op Melissa van Mercyful Fate. Een snuifje Alice Cooper uit de jaren zeventig kun je middels het titelnummer Post Mortem Blues ook nog aantreffen. Zo rockt het album gewoon lekker door en is het plezierig om naar te luisteren, zonder dat er ergens echt grote hoogten worden bereikt. Degelijkheid mag echter ook op waarde worden geschat.

De originaliteitprijs gaan deze Italianen met Post Mortem Blues niet winnen, maar dat mag de pret niet drukken. Het is gewoon een lekker album vol heavy rock dat de moeite van het beluisteren zeker waard is.

Score:

78/100

Label:

Supreme Chaos Records

Tracklisting:

 1. Black Curse
 2. Witch Fire
 3. Blood on the Hill
 4. Graves Underwater
 5. Post Mortem Blues
 6. The Crowning Stone
 7. Evil Chums
 8. The Great Beyond

Line-up:

 • Stefano “Stiv” Fiore – Zang
 • Domenico Mele – Gitaar
 • Dario “Captain” DeFalco
 • Max Marzocca – Drums

Links: