The Night Flight Orchestra – Sometimes The World Ain’t Enough

Sometimes The World Ain’t Enough is de opvolger van Amber Galactic. Dat album was mijn kennismaking met The Night Flight Orchestra en kreeg vorig jaar een score van maar liefst 90/100. Ik heb dus grote verwachtingen van dit nieuwe werk.

Het recept is nog precies hetzelfde als op de voorganger. Een geluid dat sterk aan de tachtiger jaren doet denken, door een mix te brengen van bands als Toto, Foreigner, REO Speedwagon en Journey. De nummers op dit nieuwe album zijn net even iets minder catchy dan bijvoorbeeld Gemini of Domino. Echter zijn ze allemaal nog steeds van hoge kwaliteit.

De twaalf songs hebben iets meer tijd nodig om tot hun volle wasdom te komen en ik raad je aan om hier ook zeker de tijd voor te nemen. Het doel van The Night Flight Orchestra was ooit om songs te maken voor als je ‘s nachts onderweg bent. Volgens mij is dit meer dan geslaagd! Fijne melodieën, catchy refreinen en lekkere solo’s doen de jaren tachtig wederom tot leven komen.

Net als het album van Carpenter Brut eerder dit jaar, weet ook The Night Flight Orchestra de nostalgie naar de ‘goede oude tijd’ aan te wakkeren. Voorlopig nog een iets mindere score dan de voorganger, maar dat kan over een half jaar gelijk getrokken zijn.

Score:

85/100

Label:

Nuclear Blast Records, 2018

Tracklist:

 1. This Time
 2. Turn To Miami
 3. Paralyzed
 4. Sometimes The World Ain’t Enough
 5. Moments Of Thunder
 6. Speedwagon
 7. Lovers In The Rain
 8. Can’t Be That Bad
 9. Pretty Thing Closing In
 10. Barcelona
 11. Winged And Serpentine
 12. The Last Of The Independent Romantics

Line-Up:

 • Björn Strid – Zang
 • David Andersson – Gitaar
 • Sharlee D‘Angelo – Bas
 • Richard Larsson – Keyboard
 • Sebastian Forslund – Gitaar, Percussie
 • Jonas Källsbäck – Drums

Links: