The Missing Piece – Dream Rider

De neo-progressieve rock van The Missing Piece doet denken aan de muziek van bands als IQ en Arena, maar ook aan Earth & Fire, mede door de stem van zangeres Nanna Burger. Dat klinkt misschien veelbelovend, maar de praktijk blijkt helaas anders.

Volgens de bijgeleverde bio bestaat deze Nederlandse band uit ervaren progressieve rockmuzikanten, die “het maken van muziek benaderen zoals een schilder een schilderij maakt”. Het geheel doet echter eerder denken aan een schilderij dat je op nummer kunt inkleuren. Dat levert op zich een aardig resultaat op, maar ontbeert enige vorm van eigen creativiteit. De muzikanten van The Missing Piece kunnen prima overweg met hun instrumenten, maar de uitvoering van de nummers klinkt zielloos en mist inspiratie. Grootste knelpunt is echter de zangeres, die erg vlak zingt en af en toe zelfs onzuiver is.

De opnamen van Dream Rider stammen uit 2015 en 2016 en nadien is de zangeres vervangen door zanger Dennis Beenhakker. Wellicht had het opnieuw opnemen van de zangpartijen met hem deze release nog naar een acceptabel niveau kunnen tillen. Nu is Dream Rider een album geworden waar vermoedelijk weinig mensen plezier aan zullen beleven.

Score:

41/100

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklisting:

 1. Closed Doors
 2. Signs
 3. Destiny
 4. Erasmus
 5. Reflection
 6. Dream Rider
 7. Shadow
 8. Underneath the Mask
 9. The Close, Pt. I (The Days Before)
 10. The Close, Pt. II (Black Death)
 11. Maze (Bonus Track)

Line-up:

 • Nanna Burger – Zang
 • Rob Brons – Keyboards
 • Rene van Dalen – Gitaar
 • Adri Sleijster – basgitaar
 • Nanne Tiggelman – Drums

Links: