The Legion:Ghost – Two for Eternity

De ambitie spat ervan af bij het Duitse The Legion:Ghost. De band heeft een professionele, gesponsorde website, de sociale media zijn op orde (al is de voertaal op Facebook het niet-internationale Duits), de podiumaankleding is indrukwekkend voor zo’n kleine band en op de Zware Metalen-burelen werden we gek van de vraag wanneer de review van debuutplaat Two for Eternity nou eens online zou verschijnen. Welnu, hij is er. Of de heren er blij van worden is een tweede.

The Legion:Ghost maakt muziek die helemaal van deze tijd is. En die omschrijving kunt u letterlijk nemen, want werkelijk alles wat hard en fel is, geldt als inspiratiebron. Van DevilDriver tot Bring Me The Horizon en alles daartussen in. Modernmetal noemen de heren het zelf en dat dekt de lading helemaal. Verwacht nummers met een stevige metalcorebasis en uitstapjes naar nu metal, thrash, power metal. Kortom: alles wat maar indruk maakt op de doelgroep van deze Duitsers. Denk aan je jonge neefje dat je glazig aankijkt als jij begint over Metallica en Pantera, maar alles weet over All Shall Perish.

Om het af te maken grunt, brult, zingt en krijst Kevin Kearns over alles en iedereen heen en wel op zo’n manier dat je het op een gegeven moment allemaal wel gehoord hebt. Want The Legion:Ghost mag de zaken dan op vele gebieden goed op orde hebben, uiteindelijk draait het om de muziek en die is aardig, maar niet bijzonder. De uitstekende (moderne) productie doet daar niets aan af.

De dertien nummers op Two for Eternity lijken werkelijk allemaal op elkaar en blinken bepaald niet uit in originaliteit. Daar komt bij dat de Engelse uitspraak van de heer Kearns zoals gebruikelijk bij Duitsers te wensen overlaat. Maar van Kreator’s Mille Petrozza accepteren we het (andere tijden), van deze Duitsers verwacht je niet een ‘Zis iz tze end of taaaaiiiimmmm’ te horen. We zijn toch modern? Daar hoort een lekker bekkie Engels bij.

Eén troost: voor een band die begin 2015 is gevormd, zijn de heren in korte tijd erg ver gekomen. Dat belooft wat voor de toekomst, maar voor nu is het devies toch echt: meters maken in de oefenruimte. Heel ouderwets.

Label:340147-emp-1

Noizgate Records, 2016

Tracklisting:

 1. MyPrivacy.com
 2. Cries in Vain
 3. The End of Tides
 4. 3rd World Insurance
 5. Carry the Cross
 6. Unwelcome
 7. Ghost
 8. Oblivion
 9. Black Rain
 10. One for the Pain…
 11. The Atomos
 12. Ruins
 13. Nemesis

Line-up:

 • Kevin Kearns – Vocalen
 • Uli Werner – Gitaar
 • Andead Leifeld – Gitaar
 • Markus Rémy – Bas
 • Ben Overmann – Drums

Links:

Score:

69/100