The Hell – Welcome to…

The Hell – Welcome to…
Satanath Records, 2015

De hel bevindt zich tegenwoordig in de Servische hoofdstad Belgrado. Althans, daar komen de vijf heren vandaan die hun band zo genoemd hebben. Zowel de bandnaam als de muziek zijn weinig origineel maar lekker is het godverdomme wel zeg!

The Hell maakt brute deathmetal. Volgens goed gebruik is de muziek lekker bruut en ontdaan van allerlei overbodige tierlantijntjes en bijzaken. Gewoon veertig minuten lang tien nummers doorbeuken in de stijl van de grote Amerikaanse voorbeelden. Grootste troef op deze plaat is brulboei Tamerlan die een heerlijk donkergekleurde grunt heeft. De beste man is volgens de gegevens nog maar dit jaar toegetreden tot The Hell dus zonder zijn voorganger(s) te kennen lijkt me dit een goede zet.

Al met al een bijzonder aardig plaatje, dat Welcome to…. Lekker geluid, kundige muzikanten, goede zanger, teksten die niets aan de verbeelding overlaten (The Human Harvest Fields), wat wil een mensch nog meer? Originaliteit zegt u? Dit is deathmetal, als u originaliteit wilt gaat u toch lekker een deurtje verder? Ja, natuurlijk beginnen de nummers tegen het einde van de plaat op elkaar te lijken maar wat geeft dat? Niet zeuren en gewoon op repeat zetten, dit verrassend lekkere tussendoortje! Amen!, zoals de band zelf de plaat afsluit.

Tracklisting:
The Hell - Welcome to... 200x200

 1. Gates into Reality
 2. Welcome to Our World
 3. Bred for Slavery
 4. High on Murder
 5. The One Who Brings Redemption
 6. Spiritual Necrosis<
 7. The Human Harvest Fields
 8. Philosophy of Vengance
 9. Genocidal Wrath
 10. Lemarchand
 11. Amen!

Line-up:

 • Tamerlan – Vocalen
 • Željko Zec – Gitaar
 • Igor – Gitaar
 • Milan ‘Atlas’ Šuput – Bas
 • Marko Mr?arica – Drums

Links: