The Hand of Glory – Break The Illusion

The Hand of Glory – Break the Illusion
Metal Blanc Media, 2011


Na een aantal jaren aan de weg te hebben getimmerd en veel optredens te hebben gedaan, komt The Hand of Glory met het debuutalbum. Deze Duitsers maken een combinatie van metalcore met invloeden uit de melodieuze death metal. Een concept dat de afgelopen jaren al meermaals door anderen gedaan is, maar mij persoonlijk nog niet verveelt.

De heren openen lekker furieus. Technische gitaarriffs, een lekker ratelende dubbele bass en een felle schreeuwstem van zowel de zanger als de gitarist, die een deel van de zang op zich neemt.
De band heeft voor het opnemen van het debuut ervoor gekozen om samen te werken met Sky van Hoff. Hij produceerde eerder albums van Caliban, een grote naam binnen het genre. Het klinkt allemaal lekker gelikt en de productie is dan ook dik in orde. Geen slechte zet dus van de mannen van The Hand of Glory.

Dat de heren kunnen spelen, wordt snel duidelijk, luister maar naar We Are The Walking Death of de titelsong. Soms neemt de band wat gas terug en worden de slepende stukken aangevuld met cleane zang. Dit brengt een goede afwisseling in de songs. Op deze momenten klinkt het allemaal een stuk toegankelijker. Gelukkig gaat na dit soort momenten het gas er weer vol op en brult zanger John weer de longen uit zijn lijf.

Zijn er dan geen minpunten? Toch wel. Het klinkt allemaal wat cliché en er wordt volop geleend bij In Flames en Bullet For My Valentine. Origineel is het dus allemaal niet. Geeft dat? Ik vind van niet. Met negen songs en een speeltijd van net iets meer dan een half uurtje, is dit album goed te doen en scoort The Hand of Glory bij mij een ruime voldoende.

Tracklisting:

The Hand of Glory - Break the Illusion

 1. Built For Death
 2. Carry The Weight Of The World
 3. Fractures
 4. Break The Illusion
 5. Red Tides
 6. Inside This Empty Shell
 7. Fall Upon The Tragedy
 8. We Are The Walking Dead
 9. To The Night

Line-up:

 • John – Vocals
 • Jappo – Guitar
 • Flüm – Guitar, Vocals
 • Sascha – Bass
 • Randall – Drums

Links: