The Furor – Cavalries of the Occult

In 2014 besprak ik het album Impending Revelation van deze Australische band, een album dat destijds in eigen beheer verscheen. Transcending Obscurity Records heeft de band nu opgepikt en laat het vijfde album via zijn kanalen verdelen. Tijd voor een nieuwe sonische storm.


In de vorige review had ik het over Angelcorpse, Marduk en andere Zweedse melodeathrash. In deze review komen die namen eveneens terug. De extreme war metal combinatie met Scandinavische trekken die hoofdman Disaster laat horen, doet opnieuw regelmatig denken aan zijn andere band, Impiety, maar op deze plaat is er meer dan tevoren plaats voor oldschool thrash vibes. Daardoor zijn er niet alleen Deströyer666-associaties, soms klinkt het als pure Exodus (om vervolgens compleet los te barsten in Aziatische war metal van de meest brutale soort). Luister bijvoorbeeld eens naar Cavalries of the Occult, of het beste nummer van de plaat: Storm of Swords.

Knetterhard plaatje dit, met een onaflatende stroom aan thrashende blackdeath die zowel liefhebbers van (Zuid-)Amerikaanse, Scandinavische als Duitse extreme metal met oldschoolvibes moet kunnen bekoren. Hard², zonder twijfel. Eén van de meest agressieve platen van de laatste maanden.

Score:

79/100

Label:

Transcending Obscurity Records, 2017

Tracklisting:

  1. Death Manifest
  2. Cavalries of the Occult
  3. Second Coming Slaughtered
  4. The Flames of Fate
  5. Storm of Swords
  6. The 30 Year War
  7. Rampage upon the Rational
  8. Fomes Peccati
  9. Totaliterror

Line-up:

  • Dizazter – Vocalen, drums

Links:

Geef een reactie