The Foreshadowing – Seven Heads Ten Horns

Naarmate je ouder wordt, ga je je meestal meer en meer toespitsen op de dingen die er het meeste toedoen in je leven. Door gebrek aan tijd of geld, of beiden. De meeste metalheads ontwikkelen een steeds selectievere smaak, met een focus op een bepaald subgenre, misschien twee of drie. En daarbuiten? De klassiekers, de grootheden en de bands waar je als jongere naar luisterde. Ik hou het steeds vaker op industrial, black en death, en het is dan ook uitzonderlijk dat een “nieuwe” band in een ander subgenre plots met een passie beleefd wordt die groter is dan de vaste waarden. Met The Foreshadowing maak ik het mee, al drie albums lang. Ook nu weer. Deze Italianen spelen gothic doom metal … een genre waar ik normaal in een mooie halve cirkel rond passeer. Niet bij The Foreshadowing. Ook niet bij het vierde album, Seven Heads Ten Horns.

 

 

Er zijn een paar redenen voor mijn verliefdheid met deze band en ik hoop dat velen die met mij zullen delen, voor zover dat het geval nog niet is. De eerste is de prachtige stem van Marco Benevento. Mannelijk, doorleefd en gevoelsmatig zonder sentimentaliteit (en dat voor een Italiaan!). Op dit album staat hij ietsje meer “los” van het instrumentale gebeuren, maar daar kan ik eigenlijk niet negatief over zijn. De tweede reden is het feit dat er best wel doorgebeukt wordt bij The Foreshadowing. Geen death metal, maar moderne metal met power. Ten derde weet The Foreshadowing hoe je sterke nummers maakt met memorabele refreinen, vol ontroering en bijbehorende riffs die niet zomaar vulling zijn. Luister bijvoorbeeld maar eens naar Two Horizons en oordeel zelf. En ten vierde? Wel, The Foreshadowing maakt gewoon mooie muziek, met een zanger die kan zingen en teksten waarin je je kunt inleven.

Luisteren doe je naar Fall of Heroes, het prachtige Two Horizons en het afsluitende Nimrod (The Eerie Tower / Omelia / Collapse / Inno al Dolore). Jaarlijstmateriaal, ik kan niet anders, het is sterker dan mijn voorkeuren.

 

Label:568273

Cyclone Empire, 2016

Tracklisting:

 1. Ishtar
 2. Fall of Heroes
 3. Two Horizons
 4. New Babylon
 5. Lost Soldiers
 6. 17
 7. Until We Fail
 8. Martyrdom
 9. Nimrod (The Eerie Tower / Omelia / Collapse / Inno al Dolore)

Line-up:   

 • Alessandro Pace – Gitaar
 • Andrea Chiodetti – Gitaar
 • Francesco Sosto – Keyboards
 • Marco Benevento – Zang
 • Francesco Giulianelli – Bas
 • Giuseppe Orlando – Drums

Links:

Score: 86/100