The Embodiment – Razor Cut Reality

The Embodiment – Razorcut Reality

Om maar eens te beginnen met kritiek: Wat een ongelooflijk lelijke hoes bevat deze MCD. Ik hebwel eens lelijke hoezen gezien, maar dit ontwerp slaat echt alles. Een lelijk geschilderde dood op een schaak/dambord met een poesje op de achtergrond. Als ik een demo uit zou brengen zou ik in ieder geval voor een ander hoes ontwerp gekozen hebben want het is toch een soort van visite kaartje. Maar goed, een lelijke hoes maakt nog geen slechte cd dus laten we daar vervolgens eens naar gaan kijken. The Embodiment is afkomstig uit Nederland speelt black/death/trash metal. Op de website van de band heb ik kunnen vernemen dat “razorcur reality” de tweede demo van dit viertal is en dat ze sinds 1994 aan de weg aan het timmeren zijn.

Deze MCD bevat 5 nummers, namelijk:
1. Careless
2. Victims of Retaliation
3. Intro “I am Dispair” (sampeltje uit een film)
4. I am Dispair
5. 45 Years

De band speelt dus zoals gezegt Black/death/trash. Meestal ligt deze muziek mij niet zo goed, maar ik moet zeggen dat deze heren mij zeker toch weten te boeien. Lekkere snelle passage wissen zich af met wat langzamere stukken zodat het geen eentonig geheel wordt. Groot plus punt is de zanger/gitarist, die een geweldige strot heeft.

The Embodiment bestaat uit:
Peter Hagen: gitaar/zang
Erik-Jan Brinker: gitaar
Danny v. Helden: bas
Martijn v. Gene: drum

[img]http://www.zwaremetalen.com/image/embodiment.jpg[/img]

Het geheel bestaat uit een goede set muziekanten die (ook belangrijk) goed op elkaar in gespeelt zijn. Ik heb op de cd dan ook geen foutjes kunnen bespeuren.

Met zijn 16:34 min is deze MCD een perfecte kennismaker met The Embodiment, maar ja die hoes…