The Duskfall – Frailty

[b]The Duskfall – Frailty[/b]

Dit viertal komt uit zweden en speelt volgens de bijgevoegde bio “Death&Roll”. De band is in 1999 opgericht door Mikael Sandorf (ex Gates of Ishtar) en Glenn Svensonn en had toen Per Johannson (Satariel) op vocals. Het geheel opereerde onder de naam Soullash en bracht één promo uit. Toen deze eind ’99 Per de band weer verliet besloten de overige leden om verder te gaan als “The Duskfall” en brachten nog een promo uit. Nu in 2003 ziet het eerste echte wapenfeit van “The Duskfall” via het Griekse Black Lotus Records het licht met de naam “Frailty”.

Een schitterende hoes lacht mij toe en als ik de cd in mijn speler douw voor de eerste luisterbeurt ben ik even stil. Wat een heerlijk plaatje is dit! Lekkere gitaar partijen, mooie solo’s, schitterende (samen)zang en lekker doorrammende drummetjes sieren deze cd. In Flames komt dicht in de buurt qua geluid en dat is zeker bedoelt als compliment! Veertig minuten lang lekker pakkende nummers, waarvan “Just follow” toch wel het meeste indruk op me maakte, wat een geweldige melodie in dit nummer!

[img]http://www.zwaremetalen.com/image/theduskfall2002.jpg[/img]
In de bio is te lezen dat de band uit de volgende muziekanten bestaat:
Kai Jaakkola – Vocals
Mikael Sandorf – Lead Guitars
Kaj Molin – Bass
Oskar Karlsson – Drums
Glenn Svensonn – Guitars

Glenn Svensonn staat echter niet meer op de website als bandlid, maar waarom/wanneer hij weg is gegaan is nergens te lezen. Dan kom ik meteen ook op het volgende rare puntje: Alle solo’s op de cd zijn niet door de bandleden ingespeelt! Magnus Olsson is verantwoordelijk voor de ingespeelde solo’s. Hoe de band dit een beetje goed live waar zal proberen te maken is afwachten, maar dit vond ik toch wel een beetje een tegenvaller.

Het probleem van de solo’s achterwegend latend, is dit gewoon een heerlijk cd’tje. De catchy rifjes, het stijltje van In Flames, maken dit geheel tot een zeer luisterbare cd. De geweldige hoes (het boekje bevat een soort schudblaadjes met de teksten erop) maakt het helemaal compleet en valt zeker op.

Dus ren naar de platenboer en koop die cd!


[b]Tracklist: [/b]
1. The Light
2. Age Of Errors
3. Agoraphobic
4. Poison The Waters
5. None
6. Farewell Song
7. Frailty
8. Tune Of Slaughtered Hearts
9. Just Follow
10. Deliverance

http://www.theduskfall.com