The Devils Music – The Devils Music

De Engelse gitarist Daniel Finch richtte ooit Devilment op. Die groep leidde een marginaal bestaan totdat Finch Cradle of Filth-voorman Dani Filth zover kreeg zanger te worden. Plots waren er mogelijkheden voor clips en hoge plekken op festivalbills. Lang kon Finch niet van het succes genieten want al snel na het verschijnen van het prima The Great and Secret Show verdween hij uit zijn eigen band. Opgestapt wegens meningsverschillen, zei Lord Filth. Eruit gegooid, claimt Finch.

 

 

Hoe dan ook, Finch is nu terug met The Devils Music en de debuutplaat van die band zou het tweede album van Devilment hebben moeten worden. The Devils Music is enerzijds een muzikaal allegaartje van verschillende stijlen, wat dat betreft ligt het in de lijn van The Great and Secret Show. Helaas is het resultaat van dit overigens goed klinkende werkje veel minder spannend dan dat album. Finch heeft weliswaar allemaal verschillende types van songs gemaakt, maar ze blijven allemaal netjes binnen het gekozen raamwerk dat varieert van power metal tot deathcore. Daardoor zijn het meer nummers op zich. Dat maakt The Devils Music tot een soundtrackachtige plaat die van hot naar her vliegt.

Dat komt ook doordat er met tien verschillende zangers is gewerkt die allemaal hun eigen teksten mochten schrijven. Geen van deze zangers heeft de bekendheid en kwaliteiten van Dani Filth, al slaat er geen een écht de plank mis. Het resultaat is een aardig plaatje dat we maar onder de noemer groove metal zullen vangen, maar Daniel Finch niet verder zal brengen. Benieuwd hoe het echte tweede album van Devilment zal klinken, dat op 18 november verschijnt.

the-devils-music-the-devils-music

Label:

Coffee Jingle Records, 2016

Tracklisting:

1. From Beyond
2. Can You Hear Me
3. Break Through
4. Phoenix
5. The Smile That Hurts
6. The Strange And Dark
7. This Is The End
8. Dvoid Of Light
9. Cthulu
10. Hate

Line-up:

  • Daniel J Finch – Gitaar, keyboard
  • Paul Jensen – Bas, gitaar
  • D-Rock – Drums

Links:

Score:

72/100