The Dahmers – Terror On Wheels

The Dahmers – Terror On Wheels
Lövely Records, 2015

Wie graag muziek wil horen die het equivalent is van een doldwaze tocht door een pretparkspookhuis, kan zich best even tot deze EP wenden. Het Zweedse viertal The Dahmers knalt hier vol doodleuk plezier vier nummers op dit Terror On Wheels.

Het laat zich het beste omschrijven als 70’s garage rock die knipoogt naar horrorpunk en vettige
rock ‘n roll. Het zomerse gevoel van Wavves dat zich een helemaal laveloos drinkt met het
ronkende gitaargeluid van Social Distortion en de tongue-in-cheek humor van Misfits. Het geluid rammelt nog meer dan het dansende geraamte dat in de hoek van de ruimte hangt en de indruk die de band achterlaat is vettiger dan de hamburger die je na het spookhuisbezoek wegwerkt.
Geen sla op het broodje, natuurlijk, zo serieus nemen we het leven ook niet.

De rockmuziek is doorspekt met heel erg veel melodie, wat het soms best zoet kan maken. Maar als dan die solo in Howling passeert, dan besef je dat het net die melodie is die zeer lang door je hoofd zal gaan spoken. De sample met het wolvengehuil aan het begin van diezelfde track is zo fout dat het plaatje weer helemaal klopt.

Onstrak, niet serieus, vettig, dik knipogend naar de jaren ’70 en ’80 en vooral dikke pret. The Dahmers weten indruk te maken met onoriginele, maar des te meer catchy gitaarroll.

Tracklisting:
dahmers terroronwheels

  1. The Ripper
  2. Hit ‘n’ Run
  3. Howling
  4. I Spit On Your Grave

Line-up:

  • Rasmus Grahn
  • Karl-Oskar Hansson
  • Tobias Augustsson
  • Christoffer Karlsson

Links: